Gasum energialaskuri

Toteutimme kiinteistöjen energian käytön laskentaan ja erityisesti energiajärjestelmän optimointiin tarkoitetun sovelluksen yhteistyössä Gasumin kanssa.

Gasumin energiapuolen myyntihenkilöstö voi nyt näyttää teollisuusasiakkaille ja kiinteistönhallinnoijille ne hyödyt, joita energiajärjestelmän optimointi konkreettisesti tuo. Gasum voi tämän perusteella tarjota energiaratkaisun, joka on asiakkaalle järkevin.

Sovellukseen syötetään ensin kiinteistön energiankäyttöön liittyvät lähtötiedot. Pakollisten kenttien määrä on pyritty pitämään minimissä, jotta alkuun pääsee mahdollisimman helposti. Käyttäjällä on mahdollisuus syöttää valinnaisia tarkempia tietoja kohteesta ja nykyisestä energiankäytöstä, jolloin laskennan tulokset ovat tarkempia.

Lähtötietojen perusteella sovellus muodostaa “kiinteistönäkymän”, jossa energiajärjestelmä on visualisoitu ja tärkeimmät taloudelliset mittarit on havainnollistettu. Tästä interaktiivisesta näkymästä energiaratkaisuja voi vaihtaa lennosta, jolloin mittarit osoittavat minkälainen vaikutus muutoksilla tulee olemaan kiinteistön energiakustannuksiin.

Kun optimaalinen ratkaisu on määritelty, siirrytään yhteenvetonäkymään, jossa ratkaisu on eritelty selkeäksi raportiksi. Raporttia voi käyttää tarkemman teknisen suunnittelun pohjana ja se helpottaa tarjouksen tekoa. Myyjä voi suoraan lähettää pdf raportin asiakkaalle sovelluksesta.

TEKNINEN RATKAISU:
Responsiivinen web-sovellus joka toimii selaimessa, sekä asennettava hybridi sovellus iPadille.
Käyttöliittymätyökaluina Bootstrap ja AngularJS.
Taustajärjestelmän pohjana Django / Python.
iOS hybridisovelluksen container-osio toteuttiin natiivisti Xcodella.
Gasumilla oli lähtömateriaalina valtava Excel, jonka laskukaavoja hyödynsimme taustajärjestelmässä. Nyt laskukaavoja voi asiakas suoraan muokata admin-näkymästä.


Laskentasovelluksen ylläpito ja jatkokehitys jatkuvat.


Lisää tietoa projektista löytyy täältä.

Suosittelija:

"Tais olla aika ainutlaatuinen IT-projekti, jossa minä oon ollu mukana yli 20-vuotisen urani aikana. Ensimmäisen kerran suunnitelmat piti kutinsa, aikataulut piti kutinsa ja kustannukset piti kutinsa. Hämmästyttävän hyvin johdettu Codematen puolelta. Meillä oli hyvä vierailu Ouluun. Päästiin ohjausryhmänä tutustumaan heidän tekijöihinsä ja henkilöstöön siellä. Todettiin että se ilmapiiri oli tosi nuorekas. Siellä oli luova, sellainen rento, hyvä, TUOTTAVA meininki. Se antoi jo projektille hyvät eväät viedä sitä eteenpäin." https://www.youtube.com/watch?v=4WPJaLx3CeU

Jarko Alanko

Referenssi Gasum energialaskuri
Tilaaja: Gasum Energiapalvelut Oy
Ajankohta:2015
Toimittajan yhteyshenkilö:
Janne Salmi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Myynti
Markkinointi
Viestintä
Tuotekehitys ja suunnittelu
Webkehitys
Graafinen suunnittelu
Mobiilikehitys
iOS
Linux
Open source
Asiantuntijapalvelut
Kiinteistöala
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
django python hybridisovellus hybridisovelluskehitys responsiivinen Frontend Backend Käyttöliittymäsuunnittelu ux myyntityökalu sovelluskehitys energia excel
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja Codemate:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana