Gasum energialaskuri

Tilaaja: Gasum Energiapalvelut Oy

Ajankohta: 2015

Toimittajan yhteyshenkilö: Janne Salmi

Tagit: Myynti, Markkinointi, Viestintä, Tuotekehitys ja suunnittelu, Webkehitys, Graafinen suunnittelu, Mobiilikehitys, iOS, Linux, Open source, Asiantuntijapalvelut, Kiinteistöala, Prosessiteollisuus, Raaka-aineet ja energia, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, django, python, hybridisovellus, hybridisovelluskehitys, responsiivinen, Frontend, Backend, Käyttöliittymäsuunnittelu, ux, myyntityökalu, sovelluskehitys, energia, excel

post_image

Toteutimme kiinteistöjen energian käytön laskentaan ja erityisesti energiajärjestelmän optimointiin tarkoitetun sovelluksen yhteistyössä Gasumin kanssa.

Gasumin energiapuolen myyntihenkilöstö voi nyt näyttää teollisuusasiakkaille ja kiinteistönhallinnoijille ne hyödyt, joita energiajärjestelmän optimointi konkreettisesti tuo. Gasum voi tämän perusteella tarjota energiaratkaisun, joka on asiakkaalle järkevin.

Sovellukseen syötetään ensin kiinteistön energiankäyttöön liittyvät lähtötiedot. Pakollisten kenttien määrä on pyritty pitämään minimissä, jotta alkuun pääsee mahdollisimman helposti. Käyttäjällä on mahdollisuus syöttää valinnaisia tarkempia tietoja kohteesta ja nykyisestä energiankäytöstä, jolloin laskennan tulokset ovat tarkempia.

Lähtötietojen perusteella sovellus muodostaa “kiinteistönäkymän”, jossa energiajärjestelmä on visualisoitu ja tärkeimmät taloudelliset mittarit on havainnollistettu. Tästä interaktiivisesta näkymästä energiaratkaisuja voi vaihtaa lennosta, jolloin mittarit osoittavat minkälainen vaikutus muutoksilla tulee olemaan kiinteistön energiakustannuksiin.

Kun optimaalinen ratkaisu on määritelty, siirrytään yhteenvetonäkymään, jossa ratkaisu on eritelty selkeäksi raportiksi. Raporttia voi käyttää tarkemman teknisen suunnittelun pohjana ja se helpottaa tarjouksen tekoa. Myyjä voi suoraan lähettää pdf raportin asiakkaalle sovelluksesta.

TEKNINEN RATKAISU:
Responsiivinen web-sovellus joka toimii selaimessa, sekä asennettava hybridi sovellus iPadille.
Käyttöliittymätyökaluina Bootstrap ja AngularJS.
Taustajärjestelmän pohjana Django / Python.
iOS hybridisovelluksen container-osio toteuttiin natiivisti Xcodella.
Gasumilla oli lähtömateriaalina valtava Excel, jonka laskukaavoja hyödynsimme taustajärjestelmässä. Nyt laskukaavoja voi asiakas suoraan muokata admin-näkymästä.


Laskentasovelluksen ylläpito ja jatkokehitys jatkuvat.

KATSO TÄSTÄ ASIAKKAAN KOMMENTIT PROJEKTISTA

Lisää tietoa projektista löytyy täältä.

Suosittelija:

"Tais olla aika ainutlaatuinen IT-projekti, jossa minä oon ollu mukana yli 20-vuotisen urani aikana. Ensimmäisen kerran suunnitelmat piti kutinsa, aikataulut piti kutinsa ja kustannukset piti kutinsa. Hämmästyttävän hyvin johdettu Codematen puolelta. Meillä oli hyvä vierailu Ouluun. Päästiin ohjausryhmänä tutustumaan heidän tekijöihinsä ja henkilöstöön siellä. Todettiin että se ilmapiiri oli tosi nuorekas. Siellä oli luova, sellainen rento, hyvä, TUOTTAVA meininki. Se antoi jo projektille hyvät eväät viedä sitä eteenpäin." https://www.youtube.com/watch?v=4WPJaLx3CeU

Jarko Alanko

Pinterest

Muita julkaisuja Codemate:lta