Fotonetti-valokuvapalvelut

Tilaaja: Fotonetti Oy

Ajankohta: 2009 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Kare Souru

Tagit: Open source, iOS, Webkehitys, Mobiilikehitys, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Kauppa, Sisällönhallinta

post_image

Torniolainen Fotonetti Oy on valokuvien valmistamiseen erikoistunut yritys, jonka tarjontaa lähdettiin yhdessä laajentamaan verkon yli käytettäviin kuvapalveluihin vuonna 2009. Iwa Labs on vastannut Fotonetin verkkopohjaisista palveluista siitä lähtien ja yhteistyö jatkuu yhä.

Fotonetin verkkopalveluiden peruspilari on erittäin helppokäyttöinen digitaalisten valokuvien ja korttien printtauspalvelu. Täysin selainpohjaisen palvelun avulla Fotonetin asiakkaat voivat luoda itselleen käyttäjätilin, ladata palveluun valokuviaan, muokata niitä ja tilata korkealaatuisia printtejä valokuvistaan. Yksi nopeimmin suosiotaan kasvattaneista uusista palveluista on korttieditori, joka mahdollistaa vaikkapa joulu- tai kiitoskorttien teettämisen omista valokuvista.

iPhone-puhelimien ja iPad-laitteiden yleistyttyä myös Suomessa, Iwa toteutti Fotonetille iOS-applikaation, jolla valokuvien lataaminen ja tilaaminen onnistuu nyt myös mobiilisti. Fotonetin palveluiden kehittämisessä tullaan huomioimaan jatkossa yhä enemmän myös mobiilikäyttäjät.

Fotonetti-järjestelmä on toteutettu hajautetusti, jolloin saavutetaan erittäin korkea luotettavuus sekä skaalautuvuus. Näin varmistetaan, että palvelu toimii moitteetta myös kovien käyttöpiikkien aikaan esimerkiksi joulun alla. Iwa Labs toimittaa Fotonetille myös käyttöpalveluita ja järjestelmien ylläpitopalveluita.

Fotonetin palveluihin voi tutustua osoiteessa

www.fotonetti.fi/

Teknologiat: Ruby on Rails -sovelluskehys, PostegreSQL-tietokanta, HTML, CSS, JavaScript

Pinterest

Muita julkaisuja IWA:lta