Fisuverkko.fi kaupunginosaportaali

Tilaaja: Kalasataman Palvelu Oy

Ajankohta: 2013 - 2014

Tagit: Toiminnanohjaus ERP, Viestintä, Laatu, turvallisuus ja ympäristö, Arkkitehtuuri, Ketterät menetelmät, Integraatiot, Ohjelmistokehitys, Webkehitys, Mobiilikehitys, Paikkatieto GIS, Käyttäjähallinta, Sisällönhallinta, Laadunvarmistus, Open source, Linux, Julkishallinto, Kiinteistöala, Konsultointi, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Johtamistyö, Koulutus

post_image

Fisuverkko.fi on Helsingin uuden urbaanin kaupunginosan Kalasataman oma verkkopalvelu, josta löytyy kaikki tieto Kalasatamasta ja sen lähiympäristostä. W3 Group toteutti monipuolisen verkkopalvelun osana Fiksu Kalasatama -hanketta.

Palvelun tilaajana ja tuottajana on Kalasataman Palvelu Oy, joka rakentaa, hallinnoi ja huoltaa Kalasataman alueen asukkaiden autopaikkoja, yhteistiloja ja yhteispihoja. 

Asuinalueportaali

Fisuverkko on palvelu, joka on tarkoitettu kaikille Kalasatamassa asuville, opiskeleville, työssäkäyville, vieraileville tai alueesta muuten vain kiinnostuneille ihmisille. Palvelun tarkoituksena on helpottaa etenkin asukkaiden päivittäistä asiointia ja edistää alueen toimijoiden välistä vuorovaikutusta. Samoin tavoitteena on auttaa ja lisätä Kalasataman alueen palveluyritysten määrää ja yhteistoimintaa asukkaiden sekä muiden toimijoiden kesken.

Fisuverkossa kaikki käyttäjät voivat pysyä ajan tasalla Kalasataman rakennustilanteesta ja tapahtumista, julkaista omia tiedotteita, tutustua taloyhtiöihin, tehdä vikailmoituksia kaupungille ja seurata alueella käytävää keskustelua. Kirjautuneet käyttäjät voivat myös osallistua keskusteluun, tehdä omia ilmoituksia tavaratorille sekä lisätä kuvia kuvagalleriaan.
 

Fisuverkossa voi etsiä mm. alueen palveluita Google-karttaan integroidulla hakukoneella.

Alueen asukkaille on käytössä monia muita palveluita, jotka saa käyttöönsä kirjautumalla asukkaaksi. Fisuverkon kautta voi muun muassa tehdä sauna- ja kerhotilavarauksia, käydä keskustelua oman taloyhtiön sisällä ja lähettää kohdistetusti vikailmoituksia taloyhtiön hoitoon ja kunnossapitoon liittyville tahoille.

Yhteisöllisyyden kasvaminen ja siihen kannustaminen lisäävät turvallisuuden tunnetta, kun naapurit tuntevat toisensa paremmin. Unohtaa ei sovi myöskään taloudellisia näkökohtia, sillä taloyhtiön ja asuinalueen hyvin hoidettu ja dokumentoitu viestintä lisää asuinalueen vetovoimaa ja sitä kautta asuntojen arvoa.

Teknologiat palvelun takana: Symfony 2 ja MariaDB

Fisuverkko tulee elinkaarensa aikana liittymään – avoimen aatan hengessä – lukemattomiin muihin palveluihin. Tästä syystä sen alle ei otettu mitään varsinaista julkaisujärjestelmää, jotka saattavat vaikeuttaa integraatioita, vaan toteutus tehtiin pääasiassa Symfony2-kehystä ja eri front-end -kirjastoja käyttäen.

Pinterest

Muita julkaisuja W3 Group Finland Oy:lta