Finpro

post_image

Onnistuminen kriittisessä aikataulussa

Finpron tehtävänä on tuoda kasvua Suomeen. Paljon vartijana Finpro auttaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälistymään, hankkii Suomeen lisää ulkomaisia investointeja ja kasvattaa ulkomaisten matkailijoiden virtaa Suomeen. Verkkoviestintä on läsnä kaikessa arkitekemisessä.

Finprossa työskentelee yli 200 asiantuntijaa yli 50 toimipisteessä ja yhteensä 40 maassa. Verkkoviestintä on olennainen elementti käytännössä kaikessa Finpron tekemisessä. Kävijöitä organisaation sivustoilla on kymmeniätuhansia joka kuukausi.

Finpro on vastikään käynyt läpi suuren uudistuksen, jossa viestinnän merkitys korostuu entisestään: organisaatio kokosi yritysten kansainvälistymispalvelut maksuttomiksi Export Finland -palveluiksi. Export Finland neuvoo suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälistymisen kaikissa vaiheissa, tunnistaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja verkottaa pk-yrityksiä niin Suomessa kuin maailmalla. Tavoitteena on tarjota entistäkin tehokkaammin palveluita, joiden avulla yritysten kansainvälistyminen vauhdittuu ja vienti kasvaa.

Uudet palvelut on suunniteltu nimenomaan asiakkaiden näkökulmasta ja tarpeista. Palvelujen uudistaminen edellytti Finpron verkkosivujen uudistamista. Ratkaisevan tärkeäksi kokonaisuuden toteutuksessa nousivat sekä aikataulu että kustannustehokkuus.

- Organisaatiomuutos konkretisoitui syyskuun alussa kahden erillisen sivuston julkaisuun. Loimme noin 2,5 kuukaudessa omat uusien brändien mukaiset sivut sekä Finprolle että Export Finlandille, Finpron Digital Communications Specialist Mikko Laaksonen kertoo.

Laaksosen mukaan juuri aikataulu oli koko projektin kriittisin tekijä. Onnistuminen vaati erityistä sitoutumista niin asiakkaan kuin Arcusysinkin puolelta. Sivustot toteutettiin avoimen lähdekoodin Liferay-tekniikalla. Liferayn Finpro valitsi kustannustehokkaana vaihtoehtona jo kolmisen vuotta sitten.

- Yhteistyömme Arcusysin ja Liferayn kanssa alkoi jo vuonna 2011. Julkisena organisaationa kilpailutimme tuolloin perussivustomme uusinnan. Liferay-tekniikka on palvellut meitä varsin hyvin, Laaksonen arvioi.

- Yhteistyö sujui mainiosti niin Finpron kuin sivuston graafisen ilmeen suunnittelijoidenkin kanssa. Sisältöjä on kaikkiaan tuhatkunta sivua, varsin laaja kokonaisuus siis. Sivustojen teknisenä toteuttajana vastasimme myös sisältöjen siirtämisestä. Koska aikataulu oli haasteellinen, kiinnitimme kesällä projektiin tavallista enemmän henkilöit, projektipäällikkö Tuomas Kokkonen Arcusysistä kertoo.

Suosittelija:

Mikko Laaksonen

Referenssi Finpro
Tilaaja: Finpro
Toimittajan yhteyshenkilö:
Janne Hietala, Chief Commercial Officer • janne.hietala@arcusys.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Tietohallinto
Tuotanto
Viestintä
Graafinen suunnittelu
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Sisällönhallinta
Webkehitys
Asiantuntijapalvelut
Julkishallinto
Kauppa
Koulutusala
Konsultointi
Toteutustyö
Open source
verkkosivu Finpro Export Finland vienti
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Arcusys Oy :lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi