Finnairin ja IBM:n laaja pilvi- ja palvelukumppanuus vauhdittaa lentoyhtiön digitaalista transformaatiota

Tilaaja: Finnair

Ajankohta: 2015 -

Tagit: Asiakaspalvelu, Tietohallinto, Pilvipalvelut / SaaS, It-infra loppukäyttäjäpalvelut, Palvelin- ja kapasiteettipalvelut, It-infrapalvelut, Mobiilikehitys, Arkkitehtuuri, IBM, iOS, Kuljetus, liikenne ja logistiikka, IT, Hotelli, matkailu ja ravitsemus, Valmisohjelmisto, Konsultointi, Laitteet, IT-kumppanuus, transformaatio, Digitalisaatio, palvelu, Palvelukumppani, huolto, mobiili

post_image

IBM ja Finnair ovat solmineet laajan viisi- ja puolivuotisen palvelusopimuksen. Yhteistyön myötä Finnair voi tarjota asiakkailleen uudenlaisia digitaalisia palveluita ja jatkaa ICT-strategiansa kehittämistä yhä saumattomammaksi osaksi liiketoiminnan tukemista ja kehittämistä. Tehty sopimus kattaa sovellusten integrointi- ja hallintapalvelut, sovelluskehitykseen liittyvät asiantuntijapalvelut, lentoyhtiön teknologiainfrastruktuurin sekä IT-loppukäyttäjäpalveluiden tuotantomallin muuntamisen joustavaksi hybridipilvipalveluksi.

Finnair ja IBM sopivat iOS enterprise -yrityssovellusten käytöstä lentoyhtiön digitransformaatiossa. Finnair hyödyntää digitalisaation tuomia mahdollisuuksia niin asiakaskokemuksen kuin prosessien ja työtapojen kehittämisessä yhtiön sisällä. Ensimmäiset yhteistyön pohjalta toteutetut sovellukset tulevat käyttöön Finnairin Tekniikassa, lentokoneiden linjahuollossa.

Lue asiakasreferenssit kokonaisuudessaan täältä ja täältä.

Pinterest

Muita julkaisuja IBM Finland Ab Oy:lta