Fimea

post_image

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) alainen keskusvirasto ja osa Eurooppalaista lääkevalvonnan viranomaisverkostoa. Fimea ylläpitää ja parantaa väestön terveyttä valvomalla ja kehittämällä lääkealaa. Fimea tarjoaa kattavasti alaan liittyvää tietoa verkkosivuillaan, minkä lisäksi Fimean alaisuudessa toimivat verkkopalvelut Lääkehoidon päivä ja Lääkekasvatus sekä Sic!-verkkolehti pyrkivät myös osaltaan edistämään lääkealaan liittyvää tietoutta.

Haaste

Fimean verkkopalveluiden uudistus toteutettiin osana laajempaa STM:n hallinnonalan organisaatioiden verkkopalveluiden uudistusta, jossa Fimean, Valviran, Säteilyturvakeskuksen ja työsuojeluhallinnon verkkopalvelut keskitettiin yhteiselle Liferay-verkkopalvelualustalle. Haasteena oli Fimean tarjoamien verkkopalveluiden siirto onnistuneesti sisältökokonaisuuksineen uudelle alustalle. Tämän lisäksi Fimean olemassa olevan verkkopalvelun rakenne koettiin haasteelliseksi ja näin ollen myös tiedon löydettävyyttä sivuilta haluttiin parantaa.

Digitalisaation sähköistäessä palveluita entistä enemmän, haluttiin Fimean kustantaman Sic!-lehden verkkoversion palvelevan käyttäjiään paperipainoksen vaihtoehtona. Haasteena oli, että verkkolehden ulkoasu sekä käyttöliittymä koettiin vanhentuneiksi ja rakenne epäselväksi. Tavoitteena oli verkkolehden kokonaisvaltainen uudistus, mikä vähitellen mahdollistaisi myös paperipainoksista luopumisen.

Ratkaisu

Fimean tarjoamien verkkopalveluiden siirto keskitetylle Liferay-alustalle toteutettiin hyödyntämällä migraatiotyökalua, joka mahdollistaa sisältöjen siirron alustalta toiselle. Fimean ja Lääkehoidon päivän verkkopalvelut sekä Sic!-verkkolehti uudistettiin lisäksi käyttöliittymän ja visuaalisen ilmeen osalta sivustojen käytettävyyden parantamiseksi. Visuaalisessa suunnittelussa otettiin huomioon esteettömyysvaatimukset ja sivustot toteutettiin responsiivisiksi, mikä mahdollistaa niiden mukautumisen käytettävissä olevaan laitteeseen.

"Fimean projektissa uudenlaisen positiivisen haasteen toi neljän eri verkkopalvelun uudistaminen kerralla. Hyvin tiedossa olleet prioriteetit, selkeät tavoitteet uudistuksille sekä tiivis ja avoin yhteistyö olivat avainasemassa Fimean kokonaisprojektin onnistumisen kannalta," kertoo projektipäällikkö Jussi Makkonen Arcusysilta.

Lopputulos

Toteutettujen uudistusten myötä Fimean verkkopalvelut ovat nyt sekä käyttäjälleen että ylläpitäjälleen aiempaa helppokäyttöisemmät ja selkeämmät, siis monin tavoin käyttäjäystävällisemmät. Uudistettu Sic!-verkkolehti on aiempaa lehtimäisempi ja palvelee nyt erinomaisesti painetun lehden vaihtoehtona tarjoten lisäksi vain verkkoversioon suunniteltua sisältöä, kuten verkkoartikkeleita ja videoita. Lisäksi keskitetyllä Liferay-alustalla toimiminen tuo sekä Fimealle että muille STM:n hallinnonalan organisaatioille kustannussäästöjä.

"Ylläpitäjien käyttökokemukset Liferaysta ovat olleet hyvin positiivisa, Liferayn ollessa aiempaan järjestelmään verrattuna huomattavasti käyttäjäystävällisempi. Uusien sivujen parhaita puolia ovat selkeämpi ulkoasu ja responsiivisuus. Arcusysin UX-tiimi ansaitsee meiltä erityiskiitokset; yhteistyö heidän kanssaan sujui nopeasti ja mallikkaasti," kertoo Fimean verkkopalveluasiantuntija Tuukka Tenhunen.

Suosittelija:

"Ylläpitäjien käyttökokemukset Liferaysta ovat olleet hyvin positiivisa, Liferayn ollessa aiempaan järjestelmään verrattuna huomattavasti käyttäjäystävällisempi. Uusien sivujen parhaita puolia ovat selkeämpi ulkoasu ja responsiivisuus. Arcusysin UX-tiimi ansaitsee meiltä erityiskiitokset; yhteistyö heidän kanssaan sujui nopeasti ja mallikkaasti," kertoo Fimean verkkopalveluasiantuntija Tuukka Tenhunen.

Tuukka Tenhunen

Referenssi Fimea
Tilaaja: Fimea
Toimittajan yhteyshenkilö:
Janne Hietala, Chief Commercial Officer • janne.hietala@arcusys.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Hankinta
Tietohallinto
Viestintä
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Webkehitys
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Media
Konsultointi
Toteutustyö
Open source
Fimea Suomen sosiaali- ja terveysministeriö STM Valvira
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Arcusys Oy :lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Mediaparoni Ilkka Lavas rakentaa Eat And The Citystä globaalia ravintoloiden markkinapaikkaa
Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!