Ficonic Solutions

Tilaaja: Ficonic Solutions Oy

Ajankohta: 2016 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Timo Salminen (CEO)

Tagit: Tuotekehitys ja suunnittelu, IoT, Linux, Kuljetus, liikenne ja logistiikka, Konsultointi, Toteutustyö, Qt, qml, automotive

post_image

Suomesta kehittymässä autoteollisuuden kärkimaa


Suomalaisen autoteollisuuden historia on lyhyt ja kapea. Lippua heiluttaa vain kovan laatumaineen Uusikaupunki, jonka autotehdas on erikoistunut valmistamaan muita kuin suomalaisia automerkkejä. Suomen asema autoteollisuuden maailmankartalla on muuttumassa. Muutos tulee ohjelmistokehityksestä, joka on nykyään keskeinen osa autoteknologian kehitystä ja jossa suomalaisyritykset voivat tarjota maailmanluokan osaamista.

Eräs kehityksen tuoreista kärkinimistä on jyväskyläläinen Ficonic Solutions. Yritys on perustettu vuonna 2014 ja se kehittää ohjelmistoja ajoneuvoihin. Nuoresta iästään huolimatta yhtiöllä on jo useita merkittäviä asiakkuuksia myös Suomen rajojen ulkopuolella. Yhtiön kasvutavoitteet ovat kovat, ja sen avainhenkilöiden näkemys kehitysnäkymistä on globaali. Yhtiön tuoreen 1B-projektin(*) tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää, kuin astua miljardin auton markkinoille luomaan liiketoimintaedellytyksiä valtavaan kasvupotentiaaliin.

Myös oululainen Bitfactor tuntee autoteollisuuden ohjelmistokehityksen mahdollisuudet. Yhtiön äskettäin julkaisema The Qt Company –kumppanuus, sekä panostukset Qt-kehitysympäristön käyttöön ovat osa strategiaa, jolla tähdätään kansainvälisille auto-ohjelmistomarkkinoille. Yhteistyö Ficonicin kanssa vahvistaa tätä kehitystä.

Ficonic Solutionsin toimitusjohtaja Timo Salminen pitää Bitfactoria arvokkaana kumppanina.

“Suuren kansainvälisen asiakkaamme projekti piti toimittaa kolme kuukautta suunniteltua aiemmin heidän asiakkaalleen. Asiakkaamme pyysi meiltä apua vastaamaan haasteeseen lyhyellä varoitusajalla. Saimme koottua projektiin voittajatiimin omista sekä Bitfactorin kavereista. Kovasta haasteesta huolimatta täytimme asiakkaamme odotukset ja vaatimukset 100%:sti, sekä erittäin laadukkaasti. Erityisesti Bitfactorin kova tekninen osaaminen muun muassa Qt -ympäristössä auttoi projektin menestyksekkäästi maaliin. Ficonicin ja Bitfactorin yhteistyö jatkuu varmasti tulevaisuudessakin”, Salminen sanoo.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Timo Salminen, Ficonic Solutions Oy, p. 040 745 6821
Toimitusjohtaja Antti Pelkonen, Bitfactor Oy, p. 040 566 8977

(*) 1B-nimi tulee luvusta one billion. Lisätietoja projektista osoitteessa http://www.ficonicsolutions.com/project1b/

Suosittelija:

"Erityisesti Bitfactorin kova tekninen osaaminen muun muassa Qt -ympäristössä auttoi projektin menestyksekkäästi maaliin. Ficonicin ja Bitfactorin yhteistyö jatkuu varmasti tulevaisuudessakin”

Timo Salminen (CEO)

Pinterest

Muita julkaisuja Bitfactor Oy:lta