Esittävän taiteen kalustonhallintaa mobiilisti

post_image

Miten ihmeessä musiikkitalot pitävät sadat soittimet, valaisimet ja muut laitteet hallinnassa? Helsingin musiikkitalon ja Kansallisoopperan kaltaiset suuret esittävän taiteen laitokset luottavat kalustonhallinnassa Trail Systemsin verkkopalveluun.

Nyt Trail Systems tavoittelee markkinajohtajuutta myös Euroopassa. Mukana mantereen valloituksessa on eficodelaisin voimin kehitetty iPhone-mobiilisovellus, jolla Trailia voi käyttää siellä missä työ tehdään.

HAASTE

Perinteisesti teattereiden ja musiikkitalojen kalustonhallinta on hoidettu kynällä ja paperilla. Kukaan ei välttämättä tiedä, missä mikin artikkeli sijaitsee, milloin se on varattu esityskäyttöön ja onko se toimintakunnossa. Luetteloimatonta kalustoa on suurimmilla taloilla miljoonien arvosta. Trailin verkkopalvelu vastaa tähän haasteeseen, mutta käyttäjät tahtoivat päästä käsiksi järjestelmään myös varastoissa liikkuessaan.

Trail tuli tiivistää mobiiliversioksi, josta löytyisi kaikki liikkeellä tarvittavat ominaisuudet mahdollisimman helppokäyttöisessä muodossa. Kalustolle tehdyt huoltotoimenpiteet haluttiin merkitä järjestelmään siellä missä työ tapahtuu.

Myös kaluston tiedot haluttiin lukea paikan päällä ilman käyntiä toimiston koneella. Siksi esineiden merkkaamiseen täytyi löytyä fiksu tapa, joka ei edellytä lisälaitteiden hankkimista ja mahdollistaa nopean artikkelin tunnistuksen ilman numerokoodien näpyttelyä.

RATKAISU

Merkkaustavaksi valikoitui tulostettava viivakooditarra, jonka mobiilisovellus tunnistaa iPhonen kameran kautta. Toteutustiimi kävi läpi hurjan määrän tarramateriaaleja, tulostimia ja teknologioita, joilla tarraan lähetettävä data lähetään printattavaksi. Käyttäjän ei tarvitse ratkoa yhteensopivuusongelmia, sillä Trail tulostaa tarran sellaisessa muodossa, jota iPhone osaa lukea.

Tiimi varmisti, että iPhone-sovellus kommunikoi pääjärjestelmän kanssa ongelmitta. Tiedot siirtyvät sulavasti Trailin palvelimelle, ja mobiilisovelluksessa tallennettuja tietoja voidaan tarkastella monipuolisesti työkoneelta käsin.

Koska sovelluksen tuli tehdä käyttäjänsä työpäivästä tehokkaampi, käytettävyyteen kiinnitettiin erityistä huomiota. Mobiiliversioon valittiin vain ne ominaisuudet, joita liikkuva käyttäjä tarvitsee.

LOPPUTULOS

Trail Systemsin asiakkaiden toive täyttyi, ja iPhone-sovellus pääsi kalustonhallinnasta vastaavien taskuun. Mobiilisovelluksen avulla päivitetään nyt kaluston sijaintitietoja, laaditaan vikaraportteja ja luetaan varaustietoja. Sovellus tunnistaa esineet simppelisti viivakoodin lukemalla.

Mobiilisovelluksen käyttö pudottaa merkittävästi kalustotiedon keräämiseen ja tietojen päivittämiseen kuluvaa aikaa. Tieto on saatavilla sillä hetkellä, kun sitä tarvitaan. Arkistoja ei tarvitse penkoa eikä uusia laitteita ostaa turhaan, kun niiden sijainti ja huoltotiedot ovat aina muutaman hipaisun päässä. Trail Systemsin asiakkaat säästävät siis ajan lisäksi rahaa.

Suosittelija:

Eficodelaiset osaavat taivuttaa teknologian tarpeeseen ilahduttavalla tavalla. He eivät tyydy vain kuuntelemaan, mitä me haluamme. He tahtovat selvittää, mitä meidän asiakkaamme, lopulliset käyttäjät, työssään tarvitsevat. Näin syntyy palvelu, joka tekee asiakkaamme työpäivästä paremman.

Antti Rehtijärvi

Referenssi Esittävän taiteen kalustonhallintaa mobiilisti
Tilaaja: Trail Systems
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
iOS
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Eficode Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä