Engagement For Only in Lapland

post_image

Lähtötilanne:

Only In Lapland – The North of Finland Facebook –yhteisö perustettiin vuoden 2012 alussa Lapin Liiton matkailun imagohankkeen tuotoksena. Facebook –sivun on tarkoitus toimia tärkeänä kanavana välittää Lapland – The North of Finlandin tavanomaisesta poikkeavaa viestiä ulkomaisille kohderyhmille. Haluamme erottua massasta ja tuottaa sellaista sisältöä, joka saa ihmiset tykkäämään, jakamaan ja osallistumaan ihan omasta tahdostaan. Sisällön täytyisi olla niin oivaltavaa ja hyvää, että ihmiset rakastuvat Suomen Lappiin.


Ratkaisu:


Unohdettiin kepulikonstit. Tämä on sisältömarkkinointia. Viimeisen päälle hiottu sisältökonsepti, näyttävät kuvat ja statukset, jotka tuovat nähdyistä asioista uuden puolen esiin. Ne haastavat, osallistavat ja pistämät lukijansa miettimään samalla kun henkeä täytyy haukkoa kuvia katsoessa. Ennen kaikkea jatkuva tekeminen ja läsnäolo antaa ihmisille syyn seurata ja osallistua. Loimme vuorovaikutussuhteen faniemme välille. On kyse sitten Lapin matkailuun liittyvistä kysymyksistä tai vain fiilistelystä, Only In Lapland on siinä mukana. Uskomme, että brändi muotoutuu faniemme kautta ja nähtävissä on, että ajatuksemme Lapin imagosta ovat siirtyneet myös faneillemme.

Analysoimme sisältöä ja sen toimivuutta jatkuvasti. Tämän pohjalta kehitämme ja optimoimme toimintaa jatkuvasti. Tehdään asiat niin kuin ne asiakkaan tapauksessa parhaiten toimivat. Toimivat sisällöt ovat itse osoittaneet olevansa mainostamisen arvoisia, joten ihmisten suosittelun lisäksi tavoitamme yhteisön potentiaaliset fanit ja Lappiin matkustavat mainonnan keinoin. Tällöin mainonta on vain hyvän sisällön jakamista ihmisille, jotka ovat siihen asti joutuneet jäämään siitä paitsi. Haluamme että mainoksen nähnyt haluaa pikemminkin kiittää sisällön jakamisesta myös hänelle.


Tulokset:

Only In Lapland – The North of Finland on mielenkiintoista sisältöä tuottamalla luonut ympärilleen tähän mennessä vajaan 29 000 hengen monikansallisen faniyhteisön. Fanien osallistuvuusaste on ollut jopa 93,6%. Jakoja sivun sisällöstä yhden kuukauden aikana olemme saaneet yli 4 tuhatta. Tykkäyksiäkin postauksiimme on tullut yli 25 tuhatta yhden kuukauden aikana. Ennen kaikkea käyttäjien luomasta sisällöstä ja kommenteista paistaa läpi innostus ja herännyt halu matkata Suomen Lappiin. Näistä suunnitelmista kerrotaan edelleen tuhansille kavereille. Myöhemmin Only In Laplandin Facebook –sivulle tullaan kertomaan elämää mullistavista kokemuksista toteutuneen Lapin matkan jälkeen.

Toteutimme kesällä 2013 myös Follow the Midnight Sun –kampanjan Facebookissa, jossa ihmiset arvailivat keskiyön auringon sijaintia taivaalla keskipäivällä ja keskiyöllä aplikaation avulla. Visualisoimme auringon todelliset liikkeet näyttäen tämän ainutlaatuisen luonnonilmiön tuhansille ihmisille. Lopuksi osallistujien arvaukset pisteytettiin ja yksi onnellinen matkasi Lappiin. Aplikaatiossa vierailtiin yli 22 tuhatta kertaa kampanjan aikana, joista yli 18,5 tuhatta oli uutta kävijää. Kampanja kiihdytti myös yhteisön fanimäärän kasvua aivan kuten muukin sisältö.

Referenssi Engagement For Only in Lapland
Ajankohta:2013
Toimittajan yhteyshenkilö:
jussi.ylavaara@dingle.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Pinterest

Muita julkaisuja Dingle Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Top 10 maailman parhaat ohjelmistot
Nouseva ohjelmistokehitystalo kasvaa yrityskaupoilla - Solidabis hankki palvelumuotoiluosaamista
Miten verkkopalvelu viedään onnistuneesti maailmalle?
Inbound-markkinointi: Hubspot jyrää Suomen johtavana markkinoinnin automaation teknologiana
Liiketoiminnan jatkuvuudenhallinta paranee paikkatiedon avulla
Moderni pilvipalvelu yhdistää kotimaisen konesalin, globaalin pilven ja co-locationin tietoturvalliseksi hybridiksi