Enfo kartoitti Mediatalo ESAn taloushallinnon prosessit: ”Benchmark-tieto auttaa meitä tehostamaan prosessejamme”

Mediatalo ESA oli asettanut tavoitteeksi selkeyttää ja ennen kaikkea tehostaa taloushallinnon prosessejaan. Enfon tarjoama ZmartScan-kartoitus osui oikeaan hetkeen ja tarjosi sisällöllisesti mielenkiintoista tietoa. Kartoituksen painopisteiksi valikoituivat tilauksesta kassaan -prosessi sekä käyttöpääoman optimointi.

Enfo kysyi oikeita kysymyksiä

- Olimme jo päättäneet kartoittaa taloushallinnon prosessit ja Enfon ehdotus osui juuri sopivaan kohtaan. Lisäksi Enfon esittelemä kartoitusmalli kuulosti sisällöllisesti paitsi sopivalta, myös aidosti uutta ja mielenkiintoista tietoa tuottavalta, Mediatalo ESAn talousjohtaja Antti Torila kuvaa lähtötilannetta.

Kartoitushaastatteluihin osallistettiin Mediatalo ESAsta laajennetusti kaikki taloushallinnon roolit aina asiakaspalvelusta kirjanpitäjään ja maksuliikenteen hoitajaan. Lisäksi kuluttaja- ja mediamyyntipuolet eriytettiin omiksi osioikseen analyysissä. Torila antaa Enfolle kiitosta sujuvasta tiedonkeruuvaiheesta:
- Enfo oli neutraali taho, mistä oli hyötyä ihmisten omien ajatusten keräämisessä. Enfon asiantuntijat osasivat kysyä oikeita kysymyksiä ja vakuuttaa – meidän ihmisille syntyi selkeästi luottamus Enfoon projektin aikana.

Osuvaa benchmark-tietoa ja tehoja automaatiolla

- Aavistelimme jo etukäteen, että sähköistysasteessa on meillä vielä parannettavaa sekä osto- että myyntilaskupuolella, ja benchmark-tuloksista tunnistimmekin selkeitä kehitysalueita. Benchmark-tieto eri toimialoilta antoi meille hyvää näkymää siihen, miten asioita voisi tehdä eri tavoin ja tehokkaammin. Nämä tulokset olivat meille erittäin käyttökelpoisia.

- Lisäksi olemme sopineet, että toimialamme eräs toinen toimija teettää ZmartScan-kartoituksen Enfon kanssa ja sen jälkeen vertaamme tuloksia avoimesti. On mielenkiintoista päästä tarkastelemaan myös oman toimialan sisäistä vertailutietoa, Torila kertoo.

Enfon valmis kartoituskonsepti loi selkeät raamit projektille ja raportoinnille, mutta jo aloituskeskusteluissa oli sovittu Mediatalo ESAlle kiinnostavimmista alueista. Siksi raportoinnin suurin fokus oli tilauksesta-kassaan-prosessissa ja käyttöpääomassa.
- Meillä on liittymien automaatiossa kehitettävää paljonkin. Ihmisten käsiä on aina välissä klikkaamassa, vaikka tieto voisi siirtyä automaattisesti. Käyttöpääoman tehostamisesta saamme myös paljon säästöpotentiaalia.

Enfon raportointitapa mahdollisti Torilan mielestä myös tiedon helpon jakamisen organisaation sisällä:
- Enfon raportit eivät ole teknisiä prosessivuokaavioita vaan selkokielisiä kuvauksia, mitä missäkin vaiheessa eri prosesseissa tapahtuu. Niistä saimme kattavan yleiskuvan ja niitä on erityisesti helppo esitellä kaikille asianosaisille. Tulemme käyttämään raportteja sisäisesti viestinnässä niin työntekijöille kuin johtoryhmälle.

Digitalisaatio muuttaa myös taloushallintoa

Torila korostaa, että mediatoimialalla käynnissä oleva digitalisoituminen ja sen aiheuttamat muutokset vaikuttavat myös taloushallintoon ja sen työtapoihin.
- Haluamme sekä organisaationa että taloushallinnossa kyetä kehittymään toimialamme etulinjassa ja vastaamaan, mitä ikinä asiakkaamme meiltä tulevaisuudessa haluavat. Nyt on aika tarkastella kriittisesti, miten voimme nipistää käyttöpääomaan liittyviä työpäiviä ja nostaa sähköistysastetta. Lisäksi mietimme skannauksen uudelleen järjestelemistä. Ylipäätään eri työvaiheiden tehostaminen on meillä taloushallinnossa agendalla nyt ja tulevaisuudessa.

Referenssi Enfo kartoitti Mediatalo ESAn taloushallinnon prosessit: ”Benchmark-tieto auttaa meitä tehostamaan prosessejamme”
Tilaaja: Mediatalo ESA
Ajankohta:2014
Toimittajan yhteyshenkilö:
Juha Heiskanen, Director, Enfo Zender, puh. 0504446684, juha.heiskanen@enfo.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Taloushallinto
Auditointi
Konsultointi
Media
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Enfo Oyj:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana
Logistiikan ja varastoinnin trendit 2018: toimitusnopeus, IoT ja varaston automaatio