EMMA mobiili - Nykytaidetta ja taidesuunnistusta mobiilissa

post_image

Espoon modernin taiteen museo EMMA halusi kokeilla viestinnässään mobiilin mahdollisuuksia. Tiedotukseen ja sitouttamiseen toivottiin uutta ja tuoretta otetta, ja EMMA mobiili vastasi tähän tarpeeseen täydellisesti. Sovelluksen välityksellä kävijöitä voitaisiin sitouttaa tarjoamalla visuaalisesti näyttävän kokemuksen keinoin infoa siitä, minkälaisia näyttelyitä ja tapahtumia museolla on milloinkin tarjota. Lisäksi se pitäisi EMMA:n aktiivisesti kävijöiden mielessä myös museon ulkopuolella.


Jotta EMMA mobiili ei jäisi käyttäjien puhelinten työpöydälle keräämään digitaalista pölyä, sen piti tuntua elävältä. Sisältöjen piti päivittyä usein ja käyttäjiä piti informoida muutoksista push-viestein.

Push-viestien lisäksi EMMA koki, että sovelluken piti pystyä tarjoamaan vielä jotakin sellaista, joka olisi ainutlaatuista juuri natiivisovellukselle. Tämän ajatuksen pohjalta EMMA halusi rakentaa taidesuunnistus-nimeä kantavan keräilypelin, jossa kävijöiden tehtävänä oli bongata Espoon lähialueiden monia julkisia taideteoksia. Samalla saatiin tuotua esille sitä, että Espoo on alueena täynnä mielenkiintoisia, turhan usein huomiotta jääviä teoksia.

Halusimme käyttölittymän olevan samanaikaikaisesti ilo silmälle ja olla käyttökokemukseltaan mahdollisimman miellyttävä. Sen piti myös tukea ajatusta elävästä sovelluksesta. Siirtymät ja valikoissa liikkuminen hiottiin sellaisiksi, että ne tuntuivat reagoivan käyttäjän painalluksiin lähes orgaanisesti. Tyylillinen inspiraatio, väriskaalat ja fonttivalinnat haettiin EMMA:n omasta visuaalisesta ilmeestä. Lopputulos oli niin tyylikäs ja kutsuvan elegantti kuin museo itsessäänkin.

Suosittelija:

Taiste tarttui projektiimme ripeällä otteella ja työsti ideoitamme eteenpäin löytäen juuri sitä vau-fiilistä mitä kaipasimmekin. Sovellukseen pyrittiin sisällyttämään oleellinen eikä mitään turhaa ja tuntuu sitä että onnistuimme siinä hyvin. Yleisön palaute on ollut pelkästään positiivista. Yhteistyö Taisteen kanssa on ollut helppoa ja eteenpäin suuntaavaa.

Pertti Lähteenmäki, ICT-päällikkö/EMMA

Referenssi EMMA mobiili - Nykytaidetta ja taidesuunnistusta mobiilissa
Tilaaja: Espoon modernin taiteen museo EMMA
Ajankohta:2014 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Pertti Lähteenmäki
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
IT
Valmisohjelmisto
Android
iOS
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Taiste Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa