EMMA mobiili - Nykytaidetta ja taidesuunnistusta mobiilissa

Tilaaja: Espoon modernin taiteen museo EMMA

Ajankohta: 2014 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Pertti Lähteenmäki

Tagit: Käyttöliittymäsuunnittelu, Mobiilikehitys, Android, iOS, IT, Valmisohjelmisto

post_image

Espoon modernin taiteen museo EMMA halusi kokeilla viestinnässään mobiilin mahdollisuuksia. Tiedotukseen ja sitouttamiseen toivottiin uutta ja tuoretta otetta, ja EMMA mobiili vastasi tähän tarpeeseen täydellisesti. Sovelluksen välityksellä kävijöitä voitaisiin sitouttaa tarjoamalla visuaalisesti näyttävän kokemuksen keinoin infoa siitä, minkälaisia näyttelyitä ja tapahtumia museolla on milloinkin tarjota. Lisäksi se pitäisi EMMA:n aktiivisesti kävijöiden mielessä myös museon ulkopuolella.


Jotta EMMA mobiili ei jäisi käyttäjien puhelinten työpöydälle keräämään digitaalista pölyä, sen piti tuntua elävältä. Sisältöjen piti päivittyä usein ja käyttäjiä piti informoida muutoksista push-viestein.

Push-viestien lisäksi EMMA koki, että sovelluken piti pystyä tarjoamaan vielä jotakin sellaista, joka olisi ainutlaatuista juuri natiivisovellukselle. Tämän ajatuksen pohjalta EMMA halusi rakentaa taidesuunnistus-nimeä kantavan keräilypelin, jossa kävijöiden tehtävänä oli bongata Espoon lähialueiden monia julkisia taideteoksia. Samalla saatiin tuotua esille sitä, että Espoo on alueena täynnä mielenkiintoisia, turhan usein huomiotta jääviä teoksia.

Halusimme käyttölittymän olevan samanaikaikaisesti ilo silmälle ja olla käyttökokemukseltaan mahdollisimman miellyttävä. Sen piti myös tukea ajatusta elävästä sovelluksesta. Siirtymät ja valikoissa liikkuminen hiottiin sellaisiksi, että ne tuntuivat reagoivan käyttäjän painalluksiin lähes orgaanisesti. Tyylillinen inspiraatio, väriskaalat ja fonttivalinnat haettiin EMMA:n omasta visuaalisesta ilmeestä. Lopputulos oli niin tyylikäs ja kutsuvan elegantti kuin museo itsessäänkin.

Suosittelija:

Taiste tarttui projektiimme ripeällä otteella ja työsti ideoitamme eteenpäin löytäen juuri sitä vau-fiilistä mitä kaipasimmekin. Sovellukseen pyrittiin sisällyttämään oleellinen eikä mitään turhaa ja tuntuu sitä että onnistuimme siinä hyvin. Yleisön palaute on ollut pelkästään positiivista. Yhteistyö Taisteen kanssa on ollut helppoa ja eteenpäin suuntaavaa.

Pertti Lähteenmäki, ICT-päällikkö/EMMA

Pinterest

Muita julkaisuja Taiste Oy:lta