Elo uudisti järjestelmänsä ja automatisoi prosesseja

post_image

Työeläkeyhtiö Elo uudisti määrätietoisesti koko TyEL-järjestelmänsä ja automatisoi työeläkkeiden hoitoon liittyviä prosesseja. Elon liiketoiminnan tarpeisiin räätälöity TYLLI tuo hyötyjä myös yhtiön sadoille tuhansille asiakkaille.

Asiakkaamme haaste

Vaikka työeläkejärjestelmässä asioita katsotaan usein pitkällä tähtäimellä, asiakkaat ja jatkuvasti kehittyvä toimintaympäristö sekä muuttuva lainsäädäntö haastavat työeläkeyhtiöitä uudistumaan entistä nopeammin.

LähiTapiolan ja Eläke-Fennian yhdistyminen vuonna 2014 antoi lisävauhtia perinpohjaiselle tietojärjestelmäremontille. Fuusiosta syntynyt työeläkeyhtiö Elo haki lisää toiminnallisia hyötyjä ja kustannustehokkuutta muun muassa vakuutustoiminnan perusprosessien automatisoinnilla ja operatiivisten järjestelmien uudistamisella.

Ratkaisumme

Elo tarvitsi uutta ratkaisua kipeästi, sillä vanha työeläkkeiden hoitojärjestelmä oli tullut elinkaarensa päähän. Vanhan teknologian ylläpito oli kallista ja raskasta.

Elo ja sen pitkäaikainen kumppani, CGI:n osakkuusyhtiö LTC-Otso, suunnittelivat ja rakensivat Elon liiketoiminnan tarpeisiin räätälöidyn järjestelmän, jonka takana on uusi arkkitehtuuri, uusi teknologia sekä uudet työvälineet ja menetelmät. Lopputuloksena Elo sai kokonaan uudistetun järjestelmän työeläkkeiden hoitoon. Samalla yhtiö rakensi uudenlaisen sähköisen asiakasviestintäjärjestelmän ja täydensi asiakkaiden asiointipalveluja verkkoon.

Menestystarina

Yli neljän vuoden TYLLI-hanke hitsasi tavoitteellisen työryhmän tiivisti yhteen. Ison kokonaisuuden toteutus onnistui hyvän projektinhallinnan, tiimin vahvan sitoutumisen ja osaamisen sekä tarkan rajauksen ansiosta.

Uusi TyEL-järjestelmä, TYLLI, mahdollistaa eläkeyhtiön lakisääteisten velvoitteiden hoitamisen selvästi entistä tehokkaammin ja vaivattomammin. Uusi ratkaisu tarjoaa yhteiskäyttöisyyden myös muiden vakuutussopimusten, kuten vahinkovakuutuksien hoidossa.

Lakisääteisessä vakuuttamisessa on paljon monimutkaisia toiminnallisuuksia, joihin TYLLI-järjestelmä tuo merkittävästi apua. Erityisen iso merkitys on monen vakuutusten hoitoon liittyvien työvaiheiden automatisoinnilla. Esimerkiksi eläkkeiden laskenta, päätöksenteko, korvaus ja maksaminen nopeutuvat huomattavasti. Myös palvelun luotettavuus paranee, kun muistinvaraiset ja henkilöriippuvaiset toiminnot vähenevät.

TYLLI-järjestelmän uudistuksen monet hyödyt ulottuvat laajasti myös Elon asiakaskuntaan. Elo vastaa noin puolen miljoonan työntekijän ja yrittäjän tulevista eläkkeistä sekä huolehtii yli kahdestasadasta tuhannesta eläkkeensaajasta.

Miksi CGI ja LTC-Otso?

CGI:n ja LTC-Otson asiantunteva ja pitkäaikainen palvelutiimi ymmärtää vakuutusalan muuttuvaa toimintaympäristöä ja työeläkejärjestelmien uudistuspaineita.

Palvelutoimittajan syvällinen asiakkaan liiketoiminnan tuntemus ja sen soveltaminen eläke- ja vahinkovakuuttamisen tietojärjestelmävaatimuksiin on yhteistyön ehdoton edellytys. Kriittistä on myös luotettava ja häiriötön palvelutuotanto, kun palvelun käyttäjiä on satoja tuhansia.

CGI on etunojassa tukemassa asiakkaitaan, jotka valmistautuvat työeläkeuudistuksen tuomiin muutoksiin ja pohtivat työhyvinvointiin liittyviä palveluita ja lakisääteisiä velvoitteita.

CGI on vakuutusalan asiakkaiden innovatiivinen kumppani, jonka teknologiset ratkaisut edistävät esimerkiksi asiointipalvelujen sähköistämistä, perusprosessien automatisointia ja verkkopalveluiden kehittämistä.

Suosittelija:

"Uusimme onnistuneesti ison operatiivisen järjestelmän, rakensimme uudenlaisen sähköisen asiakasviestinnän ja täydensimme verkkoon asiointipalveluja asiakkaillemme."

Maija-Liisa Kervinen, kehitysjohtaja

Referenssi Elo uudisti järjestelmänsä ja automatisoi prosesseja
Tilaaja: Työeläkeyhtiö Elo
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Taloushallinto
Viestintä
Arkkitehtuuri
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Master Data MDM
Webkehitys
Pankki ja vakuutus
Valmisohjelmisto
Toteutustyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja CGI Suomi Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua