Elisa Lompakko

Tilaaja: Elisa

Tagit: Myynti, Tietohallinto, Tuotekehitys ja suunnittelu, Webkehitys, Arkkitehtuuri, Maksaminen, Ketterät menetelmät, Käyttäjähallinta, Open source, Kauppa, Pankki ja vakuutus, Urheilu, viihde ja virkistys, Konsultointi, Toteutustyö, Java, Spring, Jersey, CanJS

post_image

Tausta ja tavoitteet

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Vuonna 2011 Suomen lainsäädäntö muuttui sallien sähköisen rahoitustoiminnan tarjoamisen myös operaattoreille ja muille yrityksille. Elisalla lakimuutos nähtiin hienona mahdollisuutena palvella asiakkaita entistä laajemmin ja paremmin. Elisan asema mobiililiittymien markkinajohtajana loi hyvän pohjan edelläkävijyyteen myös rahoitustoiminnassa ja virtuaalisen MasterCardin suunnittelu aloitettiin.

Tekninen toteutus

Houston on ollut mukana palvelun toteuttamisessa aina ensimmäisistä prototyypeistä ylläpitoon saakka aikataulussa pysyen. Suurimpina haasteina ovat olleet tiukat aikataulut, muuttuvat konseptit, tiukat turvallisuus- ja viranomaisvaatimukset, sekä integraatiot moniin ulkopuolisiin järjestelmiin. Projektin aikana ryhmämme kasvoi parista kehittäjästä isoksi Houston Rockets -tiimiksi.

Tulokset


Elisa Lompakko on kehittynyt projektin aikana huomattavasti virtuaalista MasterCardia laajemmaksi tuotekokonaisuudeksi. Lompakko on pankkikortin ohella nyt myös luottokortti, joka tarjoaa käyttäjälle luottoa aina 300 € saakka. Rahaviesti on tekstiviestin kaltainen helppo tapa siirtää pieniä summia käyttäjältä toiselle. NFC-tekniikka mahdollistaa myös lähimaksamisen pelkän puhelimen avulla, joko Elisan SIM-korttia tai erillistä NFC-maksutarraa käyttäen. Opiskelijakortin lähimaksuominaisuuden hallinta Elisa Lompakon kautta saavutti suursuosion ja toi Elisalle Lompakolle paljon uusia nuoria asiakkaita. Elisa Lompakon konseptia muovataan koko ajan käyttäjien tarpeiden ja toiveiden mukaisesti, joten uusia ominaisuuksia kehitetään tälläkin hetkellä.

Lue lisää: http://www.houston-inc.com/caset/

Pinterest

Muita julkaisuja Houston Inc.:lta