Eläkelaskuri vastasi nopeasti suomalaisten tarpeisiin eläkeuudistuksessa

post_image

“Eläkelaskurin teko oli oikea valinta, sillä sivulla on parin viikon aikana ollut 30 000 kävijää. Meillä on vahva neuvontavastuu eläkeasiossa. Kävijämäärä kertoo, että olemme palvelullamme vastanneet selkeään tiedontarpeeseen”, kertoo Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen asiakaspalvelujohtaja Mika Paananen.


Eläkeuudistus muuttaa nykyistä eläkelainsäädäntöä. Se astuu voimaan vuodesta 2017 alkaen asteittain ja koskettaa monen suomalaisen elämää. Tiedon Eläkealueen osaamiskeskuksessa tartuttiin nopeasti eläkeuudistuksen tuomiin muutoksiin ja pohdittiin, miten ihmiset voisivat itse tarkistaa, milloin eläkkeelle pääsee ja mikä eläkkeen määrä tulee olemaan. Tiedon konsultit ehdottivat Ilmariselle eläkelaskurin tekoa.

Ilmarisessa pohdittiin samaan aikaan vanhojen eläkelaskurien kohtaloa ja miten eläkeuudistuksen tuoma siirtymä otettaisiin huomioon. Tiedon ehdotus eläkelaskurin tekemisestä tuli kuin tilauksesta. Yhteydenotosta meni pari viikkoa ja eläkelaskuri oli toiminnassa. Nopea toteutus varmistettiin Tiedon globaalilla toimitusmallilla eli projektissa oli mukana myös intialaisia koodareita.

“Tiedon Eläkealueen osaamiskeskuksen väki oli meihin päin yhteydessä eläkelaskurin tiimoilta. Toteutus sujui erittäin jouhevasti. Päätökset tehtiin nopeasti sähköisin välinein. Raskasta määrittelykierrosta ei tarvittu vaan dokumentointi ja koodaus tehtiin joustavasti kimpassa”, Paananen kiittelee.

Eläkelaskurilla selkeyttä haastaviin työeläkeasioihin

Laskurin avulla asiakkaat voivat asiakaspalveluun soiton sijaan itse laskea tulevan eläkkeen määrän, eläkeiän ja tavoite-eläkeiän, jolla kompensoidaan suomalaisten pidempää elinikää.

Tulos lasketaan syntymävuoden, nykyisen kuukausipalkan ja viime vuoden loppuun mennessä kertyneen eläkkeen perusteella. Eläkelaskurin tuottama tulos ei ole lupaus, mutta se pystyy arvioimaan riittävän tarkasti, mille tasolle eläke asettuu ja mikä eläkeikä voisi olla.

Yhtenä eläkelaskurin tavoitteena oli suoraviivainen ja avoin lähestymistapa. Koska työeläkeasiat ovat monimutkaisia, eläkeuudistuksen vaikutuksesta yksittäiseen ihmiseen haluttiin kertoa selkeästi ja ymmärrettävästi.

“Eläkelaskuri on meille myös brändiasia. Kun työeläkeyhtiö pystyy toimimaan nopeasti muutoksessa, se on vain positiivinen asia. Jos Tiedolta tulee tulevaisuudessa vastaavanlaisia ehdotuksia, kuuntelemme niitä mielellämme”, Paananen sanoo.

Ilmarinen Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen palvelee asiakkaitaan kaikissa työntekijän ja yrittäjän eläkevakuuttamiseen liittyvissä asioissa.

Referenssi Eläkelaskuri vastasi nopeasti suomalaisten tarpeisiin eläkeuudistuksessa
Tilaaja: Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Viestintä
Käyttöliittymäsuunnittelu
Webkehitys
Pankki ja vakuutus
Konsultointi
Toteutustyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Tieto Oyj:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa