eBook: Chatin hyödyt B2B-yritykselle

Tilaaja: B2B - yritys

Ajankohta: 2012 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Eetu Lahti

Tagit: Asiakaspalvelu, Markkinointi, Myynti, Viestintä, Analytiikka, Webkehitys, Google, Asiantuntijapalvelut, IT, Kauppa, Telekommunikaatio, Konsultointi, Toteutustyö, chat, chat-myynti, chat-palvelu, Live Chat, ulkoistettu chat, b2b-markkinointi, b2b, b2b-myynti

post_image

Chat-palvelu antaa B2B-yritykselle mahdollisuuden henkilökohtaiseen kontaktiin myös verkossa. 


Chat kasvattaa B2B-bisnestä
"Suurin osa yrityksistä käyttää valtaosan myynnin ja markkinoinnin budjetistaan potentiaalisten asiakkaiden ohjaamiseen verkkosivuilleen. (Econsultancy & RedEye, CRO Report). Se ei kuitenkaan pelkästään riitä.

Yritysmaailma on vuosien saatossa muuttunut outbound- vetoisesta (yritys lähestyy asiakasta) inbound-vetoiseksi (asiakas lähestyy yritystä). Nyt yritykset tuovat verkkosivuilleen kävijöitä esimerkiksi blogin kautta. Kiinnostusta tuotetta tai palvelua kohtaan ei herätetä enää ominaisuuksien kirjolla vaan tarinoilla ja tunteilla.

Ostoprosessin aikana asiakas käy verkkosivuillasi useampaan kertaan esimerkiksi tarkistamassa jotakin tai etsimässä vastauksia kysymyksiinsä. 60 % päättäjistä ottaa yhteyttä yritykseesi vasta ostopäätöksen tehtyään.
"

Lue chatin hyödyistä B2B-yritykselle uusimmasta eBookistamme.
http://www.finnchat.com/chatin-hyodyt-b2b-yritykselle-ebook/

Pinterest

Muita julkaisuja Finnchat Oy:lta