Domo: asumispalveluja uudistamassa

post_image


Domo syntyi, kun Aalto-yliopiston ylioppilaskunta halusi uudistaa vanhan asuntojärjestelmänsä, joka ei palvellut enää asiakasta eikä asuntotoimiston työntekijöitä parhaalla tavalla. Pitkän ja antoisan työn tuloksena syntyi uudenlainen asuntopalvelu, joka säästi 50% asuntotoimiston työstä, ja on nyt muidenkin asunnontarjoajien ulottuvilla.

Asiakkaamme Jaakko Koivulan ajatuksia julkaisuvaiheessa:

"Lähdimme rakentamaan Domoa alun perin omaan tarpeeseemme. Kentältä ei vain löytynyt valmista ratkaisua, joka olisi vastannut meidän vaatimuksiamme asuntojärjestelmän käytettävyydestä tai ketteryydestä. Näin syntyi Domo, joka nyt on kaikkien saatavilla.

Alusta alkaen ohjelmiston kehitys on tapahtunut rohkeassa etukenossa. Projekti on viety läpi ketterien menetelmien periaattein, joka on laskenut tienraivaamisen riskejä ja teki Domon käyttöönotosta yllättävän stressittömän kokemuksen.

Kankeammalla prosessilla ja massiivisella testauksella olisi käyttöönottoa saanut lykättyä kuukausia ja yllätyksiä olisi silti tullut vastaan. Nyt Domo haluttiin rakentaa pala palalta niin, että kokonaisuuden toimivuutta oli mahdollista seurata jatkuvasti. Viimeiset silaukset ohjelmistoon on tehty oikean käytön ja asiakkaiden palautteen pohjalta.

Käyttöönotossa pelottavin vaihe on yleensä vanhan tiedon siirtäminen uuteen järjestelmään. Meidänkin organisaatiossamme oli taustalla toistakymmentä vuotta vanha järjestelmä, jonka tietokannan järjellisyydestä ei ollut takeita. Hyvän kehittäjäkumppanin kanssa saimme kuitenkin aikaan prosessin, jossa vanhan järjestelmän tietokannan aikaa vievän perkaamisen jälkeen datan siirtäminen Domoon oli sujuvaa.

Järjestelmänä Domo on ollut innostava sekä meidän asunnonvuokraustiimillemme että asiakkaillemme. Ensimmäisinä päivinä tuhannet asiakkaat kävivät tarkistamassa tietojaan ja tekemässä uusia hakemuksia asuntoihin. Samana päivänä ensimmäiset asuntotarjoukset lähetettiin ja vuokrasopimukset kirjoitettiin kokonaan Domossa.

Jotain käyttöönoton onnistumisesta kertoo se, että olin itse esittelemässä Domoa toiselle asuntoja vuokraavalle organisaatiolle jo saman päivän iltapäivänä. Helposti uskalsi lähteä. Sen verran omaan järjestelmäänsä luotti, ja luottaa yhä. Työ jatkuu nyt ohjelmiston kehittämisellä ja esittelemällä sitä muille järkevää asuntojärjestelmää tarvitseville. Domon esittelyä voi pyytää esimerkiksi tämän sivuston kautta.

Toivottavasti palaamme asiaan esittelyn merkeissä!"
In English

Domo: renewing housing services

We spent a large part of last year with a really exciting project, building Aalto University Student Union’s new housing system. Domo was released recently and over 500 students have already found their homes through the effortless, modern service experience it provides.

Read the whole story: https://www.kiskolabs.com/work/domo/ Referenssi Domo: asumispalveluja uudistamassa
Tilaaja: Aalto-yliopiston ylioppilaskunta
Ajankohta:2014 - 2015
Toimittajan yhteyshenkilö:
Antti Akonniemi, 0405051909
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
Myynti
Webkehitys
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Mobiilikehitys
Integraatiot
Graafinen suunnittelu
Kiinteistöala
Valmisohjelmisto
Ruby on Rails
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Kisko Labs Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa