Domo: asumispalveluja uudistamassa

Tilaaja: Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

Ajankohta: 2014 - 2015

Toimittajan yhteyshenkilö: Antti Akonniemi, 0405051909

Tagit: Asiakaspalvelu, Asiakkuudenhallinta CRM, Myynti, Webkehitys, Käyttöliittymäsuunnittelu, Ohjelmistokehitys, Mobiilikehitys, Integraatiot, Graafinen suunnittelu, Ruby on Rails, Kiinteistöala, Valmisohjelmisto

post_image


Domo syntyi, kun Aalto-yliopiston ylioppilaskunta halusi uudistaa vanhan asuntojärjestelmänsä, joka ei palvellut enää asiakasta eikä asuntotoimiston työntekijöitä parhaalla tavalla. Pitkän ja antoisan työn tuloksena syntyi uudenlainen asuntopalvelu, joka säästi 50% asuntotoimiston työstä, ja on nyt muidenkin asunnontarjoajien ulottuvilla.

Asiakkaamme Jaakko Koivulan ajatuksia julkaisuvaiheessa:

"Lähdimme rakentamaan Domoa alun perin omaan tarpeeseemme. Kentältä ei vain löytynyt valmista ratkaisua, joka olisi vastannut meidän vaatimuksiamme asuntojärjestelmän käytettävyydestä tai ketteryydestä. Näin syntyi Domo, joka nyt on kaikkien saatavilla.

Alusta alkaen ohjelmiston kehitys on tapahtunut rohkeassa etukenossa. Projekti on viety läpi ketterien menetelmien periaattein, joka on laskenut tienraivaamisen riskejä ja teki Domon käyttöönotosta yllättävän stressittömän kokemuksen.

Kankeammalla prosessilla ja massiivisella testauksella olisi käyttöönottoa saanut lykättyä kuukausia ja yllätyksiä olisi silti tullut vastaan. Nyt Domo haluttiin rakentaa pala palalta niin, että kokonaisuuden toimivuutta oli mahdollista seurata jatkuvasti. Viimeiset silaukset ohjelmistoon on tehty oikean käytön ja asiakkaiden palautteen pohjalta.

Käyttöönotossa pelottavin vaihe on yleensä vanhan tiedon siirtäminen uuteen järjestelmään. Meidänkin organisaatiossamme oli taustalla toistakymmentä vuotta vanha järjestelmä, jonka tietokannan järjellisyydestä ei ollut takeita. Hyvän kehittäjäkumppanin kanssa saimme kuitenkin aikaan prosessin, jossa vanhan järjestelmän tietokannan aikaa vievän perkaamisen jälkeen datan siirtäminen Domoon oli sujuvaa.

Järjestelmänä Domo on ollut innostava sekä meidän asunnonvuokraustiimillemme että asiakkaillemme. Ensimmäisinä päivinä tuhannet asiakkaat kävivät tarkistamassa tietojaan ja tekemässä uusia hakemuksia asuntoihin. Samana päivänä ensimmäiset asuntotarjoukset lähetettiin ja vuokrasopimukset kirjoitettiin kokonaan Domossa.

Jotain käyttöönoton onnistumisesta kertoo se, että olin itse esittelemässä Domoa toiselle asuntoja vuokraavalle organisaatiolle jo saman päivän iltapäivänä. Helposti uskalsi lähteä. Sen verran omaan järjestelmäänsä luotti, ja luottaa yhä. Työ jatkuu nyt ohjelmiston kehittämisellä ja esittelemällä sitä muille järkevää asuntojärjestelmää tarvitseville. Domon esittelyä voi pyytää esimerkiksi tämän sivuston kautta.

Toivottavasti palaamme asiaan esittelyn merkeissä!"

http://www.vuokraahelposti.fi/ 


Lue lisää projektista (englanniksi)

In English

Domo: renewing housing services

We spent a large part of last year with a really exciting project, building Aalto University Student Union’s new housing system. Domo was released recently and over 500 students have already found their homes through the effortless, modern service experience it provides.

Read the whole story: https://www.kiskolabs.com/work/domo/ Pinterest

Muita julkaisuja Kisko Labs Oy:lta