CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy

post_image

Valtakunnallinen EXAM-tenttijärjestelmä

Pois turha paperien pyörittäminen, toiminnan jäykkyys ja tuhlaus! Kymmenen suomalaista korkeakoulua määritteli korkeakoulujen tenttijärjestelmän uusiksi CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n ja Arcusys Oy:n tuella. Syntyi EXAM-tenttijärjestelmä, joka tuo uutta käyttömukavuutta, joustavuutta ja kustannussäästöjä.

Tenttijärjestelmän uudistaminen käynnistettiin viime syksynä. Tavoitteena oli nykyisiä tenttijärjestelmiä parempi käyttömukavuus, vakaus, joutavuus sekä opettajien ja opintohallinnon työn vähentäminen tenttiprosessissa. Projektipäällikkö Kristiina Uolian työlistalle uuden tenttijärjestelmän luominen päätyi sen jälkeen, kun aiemmin useamman korkeakoulun käytössä olleen Tenttis-järjestelmän ylläpitovastuu siirtyi CSC:lle.

"Tenttijärjestelmän uudistaminen oli ajankohtaista useammalle korkeakoululle. Hyväksi havaitut ominaisuudet Tenttiksessä hyödynnettiin, mutta muuten lähdimme liikkeelle puhtaalta pöydältä", CSC:n Kristiina Uolia kertoo.

Uudistuksen tavoitteena oli nykyisiä tenttiakvaariotoiminnan mahdollistavia järjestelmiä parempi käyttömukavuus, vakaus, joustavuus sekä uudet ohjelmistotekniset laajennusmahdollisuudet. Examista haluttiin moderni ja helposti laajennettava ratkaisu, joka korvaa perinteiset paperitentit ja nykyiset akvaariotenttijärjestelmät.

Examin ensimmäinen versio on nyt valmis. Uusi tenttijärjestelmä tukee yksilöllistä ja joustavaa opiskelua ja vähentää opettajien ja opintohallinnon valmistelutyön määrää. Ensisijaisesti uusi järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden tenttiakvaariotenttimiseen ja jatkossa mahdollisesti myös muihin sähköisen tenttimisen muotoihin.

Joustoa opiskelijalle

Opiskelijalle Exam mahdollistaa joustavan tenttimisen. Nopeat uusintamahdollisuudet vähentävät opintoihin liittyvää stressiä ja lisäävät opintojen suunnitelmallisuutta. Niin ikään tenttikirjajonot lyhenevät, eikä kirjastojen tarvitse hankkia tenttikirjoja koko vuosikurssille.

Tenttiakvaariotoiminta parantaa esteettömyyttä niille, jotka tarvitsevat tietokoneen tenttimiseen ja niille, jotka tarvitsevat rauhallisen tenttitilan.

Ajan säästöä opettajalle

Tenttikysymykset kerran tehtyään opettajan ei tarvitse tehdä joka tenttiin erikseen kysymyksiä. Arvioinnin voi tehdä missä ja milloin vain ilman, että vastauspapereita pitää hakea. Arviointiprosessi nopeutuu, kun käsialasta saa paremmin selvää.

"Opiskelijoille on helppo antaa palautetta, mikä lisää annetun palautteen määrää ja vuorovaikutusta tenttiprosessissa. Suoritusten kirjaaminen tulee olemaan näppärää ja nopeaa. Vaikka työtehtävät pirstoutuvat ajallisesti paperitenttiä enemmän, kokonaisuutena prosessin vaatima työaika vähenee", Uolia listaa etuja.

Päällekkäinen työ poistuu

Opintohallinnon vinkkelistä turha paperinpyörittäminen ja paperitentteihin liittyvä logistiikka jää pois. Samoin suoritusten käsin kirjaamisen tilalle tulee opettajien kirjaamien suoritusten automaattisempi rekisteriin vienti. Kokonaisuutena prosessin vaatima työaika vähenee.

Hyvää yhteistyötä

Onnistumisen yhdeksi ehdottomaksi kulmakiveksi projektipäällikkö Uolia nostaa viestinnän; yhteinen ymmärrys ja tahtotilan kirkastuminen ovat edellyttäneet avoimuutta ja selkeää viestintää kaikkien projektiin osallistuneiden toimijoiden välillä. Uolia antaa kiitosta Arcusysin osaamiselle.

"Arcusysillä on hyvä osaaminen opetuksen tukemiseen ja teknologiaan liittyvissä ratkaisuissa."

Tenttijärjestelmän ylläpidosta ja jatkokehittämisestä vastaa korkeakoulujen Exam-konsortio. Konsortioon kuuluvat perustajajäseninä Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto, Svenska handelshögskolan, Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto sekä Turun yliopisto. Ensi vuoden alusta lähtien Exam-konsortioon otetaan myös uusia jäseniä.

Suosittelija:

Onnistumisen yhdeksi ehdottomaksi kulmakiveksi projektipäällikkö Uolia nostaa viestinnän; yhteinen ymmärrys ja tahtotilan kirkastuminen ovat edellyttäneet avoimuutta ja selkeää viestintää kaikkien projektiin osallistuneiden toimijoiden välillä. Uolia antaa kiitosta Arcusysin osaamiselle. "Arcusysillä on hyvä osaaminen opetuksen tukemiseen ja teknologiaan liittyvissä ratkaisuissa."

Kristiina Uolia

Referenssi CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy
Tilaaja: Valtakunnallinen EXAM-tenttijärjestelmä
Toimittajan yhteyshenkilö:
Janne Hietala, Chief Commercial Officer • janne.hietala@arcusys.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Webkehitys
Julkishallinto
Koulutusala
IT
Konsultointi
Toteutustyö
Open source
CSC - Tieteen tietotekniikan keskus EXAM-tenttijärjestelmä Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Helsingin yliopisto Jyväskylän yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto Oulun yliopisto Svenska handelshögskolan Tampereen yliopisto Tampereen teknillinen yliopisto Turun yliopisto Exam-konsortio
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Arcusys Oy :lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa
Kukaan ei tiedä paljonko Helsingin Sanomia luetaan - toisiko uusi immobiilimedia uutta liiketoimintaa?