Costume

Tilaaja: Bonnier

Toimittajan yhteyshenkilö: Janne Kalliola

Tagit: Markkinointi, Viestintä, Arkkitehtuuri, Integraatiot, Graafinen suunnittelu, Julkaisujärjestelmä CMS, Open source, Media, Toteutustyö, Wordpress, Drupal

post_image

Suunnittelimme ja toteutimme kokonaisprojektina responsiivisen Costume.fi - verkkopalvelun yhdessä Bonnier Publications:n kanssa. Suunnittelu kattoi konsepti-, visuaalisen ja teknisen suunnittelun. Costume.fi on yhteisöllinen verkkopalvelu, joka mahdollistaa ja kannustaa käyttäjiä osallistumaan aktiivisesti sisällön luontiin sekä verkkopalveluun että painettuun Costume-lehteen.


Suurin osa palvelun toiminnallisuuksista on toteutettu Drupal-järjestelmällä, jonka lisäksi blogit on toteutettu WordPress multisite-palvelulla. Molemmat järjestelmät syöttävät sisältöä toisiinsa, mikä takaa ajantasaisen sisällön näkymisen käyttäjäyhteisölle. Drupal valittiin ensisijaiseksi järjestelmäksi, koska se tarjosi pääosan toiminnallisuuksista valmiina, ja siten mahdollisti projektin toteuttamisen tiukassa aikataulussa rajallisilla kustannuksilla. Erityistä huomiota kiinnitettiin myös palvelun suorituskykyyn ja nopeaan käyttökokemukseen, joiden parantamiseen käytettiin Exoven Cache control Drupal-moduulia.

Helena Jutila, web-tuottaja Bonnierilla kuvaa projektin tulosta seuraavasti: ”Verkkopalveluun luotiin onnistunut ulkoasu, joka houkuttelee tavoittelemiamme kohderyhmiä. Helpot sisällönmuokkausominaisuudet ovat inspiroineet käyttäjiä luomaan sisältöä aktiivisesti, mikä oli koko projektin tavoite.”

Lisätietoa: http://www.exove.com/cases/costumefi

Pinterest

Muita julkaisuja Exove:lta