Case YLE: Linnan Juhlat verkossa

post_image

Linnan juhlat on vuodesta toiseen Suomen katsotuin tv-ohjelma. Vuonna 2014 Yle halusi uudistaa Linnan juhlat verkossa ja tehdä jotain uutta, rohkeampaa ja hauskempaa. Suunnittelimme ja toteutimme Ylen kanssa uuden Pukulähetys-palvelun, johon katsojat pääsivät mukaan osallistumaan. Palvelu sai suuren suosion: Pukulähetystä katsottiin illan aikana yli 600 000 kertaa, ja Linnan juhlissa kuvattuja videoita ja haastatteluja lähetysiltana ja sitä seuraavan viikon aikana yli 400 000 kertaa.

Linnan juhlien tv-lähetystä on vuosia tehty tutulla ja turvallisen perinteisellä formaatilla. Yle halusi laajentaa tv-lähetystä uudella tavalla myös verkkoon. Katsojille, joita kiinnostaa erityisesti juhlien pukuloisto, halutiin tarjota jotain rennompaa ja viihteellisempää, ja mahdollisuus osallistua lähetykseen.

Hankkeen aluksi Yle kokosi yhteen oman vuosikymmenten kokemuksensa, ja lisäksi muodostettiin myös Linnan juhlien faniryhmä, josta tuli uudistusprojektin virallinen esiraati. Lopulliset päätökset tehtiin yhdistämällä faniryhmältä kerätyt reaktiot ja tieto tilastoihin, aiempaan tietoon ja suunnitteluosaamiseen.

Pukulähetystä katsottiin itsenäisyyspäivän iltana yli 600 000 kertaa

Palvelun kärkenä oli uusi muotiin keskittyvä Jarkko Valteen, Anne Kukkohovin ja Sami Sykön juontama pukulähetys, joka streamattiin perinteisen tv-lähetyksen rinnalla verkossa. Pukulähetystä katsottiin illan aikana yli 600 000 kertaa. Pukulähetykseen liittyen tarjolla oli useita muita vaihtoehtoisia streameja ympäri linnaa: Mikko ”Peltsi” Peltolan ja Petra Mannerin non-stop -haastattelupiste, tanssilattiakameroita, bändikamera ja jatkojen musiikkiesitykset 360-videoina.

Palveluun tehtiin myös muuta kiinnostavaa ja viihdyttävää sisältöä kuten etikettitestin, jossa halukkaat pystyivät testaamaan mm. tietävätkö he, mitä tai kenet juhliin voi ottaa mukaan tai miten linnassa kuuluu käyttäytyä.

Kaikki videot, kuvat ja some-postaukset yhteen virtaan

Live-lähetyksen aikana kaikki videot, kuvat ja sosiaalisen median postaukset koottiin omaksi virrakseen, josta oli helppo löytää uusimmat ja suosituimmat sisällöt. Haastattelut ja pukuvideot keräsivät itsenäisyyspäivänä ja sitä seuranneen viikon aikana yli 400 000 katselukertaa. Sisältöjen parhaisiin paloihin on helppo palata myös jälkikäteen.

Tutustu palveluun tästä

Referenssi Case YLE: Linnan Juhlat verkossa
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Markkinointi
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä
Big Data
Graafinen suunnittelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
Webkehitys
Media
Toteutustyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Solita Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua