Case: Tullinkulman työterveys - tietovarastojen automatisoinnilla kustannustehokkuutta

post_image

Tietovarastojen automatisoinnilla kustannustehokkuutta ja uusia mahdollisuuksia ennakoida asiakkaiden terveydenhoitotarpeita.

Tullinkulman Työterveys tarjoaa monipuolisia työterveys- ja työelämäpalveluja Tampereen kaupungille, Pirkanmaan sairaanhoitopiirille sekä pääasiassa Pirkanmaalla toimiville yrityksille. Tampereen kaupungin lisäksi yli 2000 asiakasyritystä ja noin 40 000 henkilöasiakasta käyttää Tullinkulman työterveyden palveluja.

Tiedolla johtamisen näkökulmasta Tullinkulman tavoitteena on pyrkiä hyödyntämään asiakasyritysten henkilöstön työterveyteen ja työterveyskäynteihin liittyviä tietoja sekä saada tietoa niin asiakkaiden henkilöstön terveyttä kuin asiakasyritysten henkilöstöpääomaa edistävään ohjaamiseen ja ennakointiin.

Tullinkulmalla on käytössä Acute-potilastietojärjestelmä, jonka sisältämiä tietoja haluttiin päästä analysoimaan nykyistä monipuolisemmin sekä muodostaa poimittavia asiakasjoukkoja kulloiseenkin tarpeeseen. Lisäksi haluttiin pystyä analysoimaan oman toiminnan avainlukuja.

Asiakkaan erityisvaatimuksena olivat sekä potilastietojen käsittelyyn liittyvän tietoturvan korkean tason varmistaminen, että myös mahdollisimman kustannustehokkaan ratkaisun löytäminen, jolla voitaisiin nopeasti todistaa investoinnin kannattavuus ja jota voidaan laajentaa myöhemmin tarpeiden mukaan.

Ratkaisu: helposti laajennettava sekä teko- ja käyttökustannuksiltaan edullinen tiedolla johtamisen järjestelmä

Cerionin ehdottamana ratkaisuna lähdettiin rakentamaan Microsoftin Business Intelligence -teknologioilla monipuolisen asiakas- ja toimintatietojen analysoinnin mahdollistava raportointi- ja analysointijärjestelmä, joka hyödyntää Acutesta saatavaa dataa projektissa myös rakennettavan tietovaraston kautta.

Tietovaraston rakennuksessa käytettiin nykyaikaista käsitemalliin perustuvaa tietovarastoautomatisoinnin työkalua. Sen avulla tietovarasto latausrutiineineen ja rajapintoineen voidaan rakentaa kokonaan ilman käsin tapahtuvaa SQL-koodausta. Asiakkaalta vaadittiin vain vähän osallistumista projektiin: alkuvaiheessa osallistumista käsitemallin hahmotteluun ja haluttujen analysoitavien tietokokonaisuuksien määrittelyyn sekä myöhemmin testaamaan interaktiivisia analysointi-/raporttikokonaisuuksia.

Projekti toteutettiin SQL (SQL Server), SSAS (Sql Server Analysis Services) ja visuaalisilla Pivot raportointitekniikoilla asiakkaan omalla laitealustalla nykyaikaisia etäyhteysmahdollisuuksia hyödyntäen. Työ tehtiin lähes kokonaan etänä Cerionin Turun toimistolta käsin.

Projektin lähdettyä liikkeelle, oli koko tietovaraston rakennusvaiheen kesto määrittelyineen noin kaksi viikkoa kalenteriaikaa ja ensimmäisten raportti- ja analyysikokonaisuuksien testaamiseen päästiin reilussa kuukaudessa. Käytettävä lähdejärjestelmä, Acuten potilastietojärjestelmä, joka on laaja kokonaisuus henkilöstö-, potilas- ja asiakasyritysten tietoja, ei ollut ennestään tuttu Cerionin asiantuntijoille. Cerionilta työhön osallistui koko projektin aikana kaksi asiantuntijaa.

Suosittelija:

Tullinkulmalla on nyt päivittäisessä käytössään monipuolinen, asiakas- ja toiminnan tietojen analysoinnin mahdollistava, helposti laajennettava rakennus- ja käyttökustannuksiltaan edullinen tiedolla johtamisen järjestelmä. Olemme Cerionin toteuttamaan kokonaisuuteen todella tyytyväisiä, sillä se vastaa juuri niihin tarpeisiin, joihin ratkaisua halusimme.

Mikko Kiekara, Ylilääkäri, Tullinkulman työterveys

Referenssi Case: Tullinkulman työterveys - tietovarastojen automatisoinnilla kustannustehokkuutta
Tilaaja: Tullinkulman työterveys
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
BI ja raportointi
tietovarasto BI raportointi ja analytiikka
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Cerion Solutions Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa