CASE TORI: KULTTUURIMATCH KAIKKI KAIKESSA

Tilaaja: Tori.fi / SCM Suomi Oy

Ajankohta: 2014 -

Tagit: HR, rekrytointi, Yrityskulttuuri, Työnantajamaine, Koulutus, Sparraus

post_image

Tori.fi on Pohjoismaiden johtavan mediakonserni Schibsted Media Groupin omistama verkossa toimiva kauppapaikka eli käytettyjen tavaroiden ilmainen osto- ja myyntipalvelu. Tori.fi käynnisti toimintansa Suomessa vuonna 2009. Schibstedillä on vastaavia kauppapaikkoja 29 maassa ja Tori.fi:n konsepti perustuu Ruotsin suurimpaan kauppapaikkaan, Blocket.se:hen. Palvelu on kasvanut Suomen suurimmaksi käytetyn tavaran verkkokauppapaikaksi viidessä vuodessa ja palvelun sivulatausmäärät ovat jo 2,5 kertaiset verrattuna Huuto.netiin. TNS Metrixin mukaan Tori.fi on Suomen 4. suosituin sivusto sivulatauksilla laskettuna ja sen edellä ovat vain iltapäivälehdet sekä MTV3.

Tori otti Heebon palvelut käyttöönsä vuoden 2014 alussa käynnistäessään kasvuaan tukevaa merkittävää rekrytointipyrähdystä. Haastattelimme Torin digitaalisesta markkinoinnista vastaavaa Sami Törmää, joka on aktiivisesti kasvattanut tiimiään tämän vuoden kuluessa.


1. Minkälaisia kokemuksia sinulla on rekrytoinnista?

Monenlaista on koettu, niin suorahauilla kuin avoimella rekryilmoittelullakin ja usean työnantajan palveluksessa. Tuntuu, että olen haastatellut vuosien varrella julmetun määrän ihmisiä.

Osassa tapauksia en ole ollut rekryssä päätöksentekijänä, joten matkan varrella on muodostunut näkemys siitä, että rekryttävän henkilön sopivuus tiimiin ja työyhteisöön [se että tiimiin saadaan ns. “hyvä tyyppi”] on sellaista kenttää, jota on hyvin vaikea kytkeä sanoihin tai profiilikuvauksiin.

Perstuntumalla on pitkälti menty ja se on yhä minusta todella tärkeää pitää harkinnassa ja valinnoissa vahvasti mukana, mutta ei ehkä yksistään enää riitä.
“Hyvä tyyppi on sellaista kenttää, jota on hyvin vaikea kytkeä sanoihin tai profiilikuvauksiin.”

2. Mihin ärsyttäviin kohtiin tai kompastuskiviin olet törmännyt rekryprosessissa?
Tuntuu, että heti kun rekryyn on pyritty tuomaan ryhtiä ja prosessia, siitä on syntynyt järjettömän työläs savotta. Aiemmassa työssäni rekrypäätöksiä tehtiin vahvalla konsensuspäätännällä, jossa juniorempienkin tiiminjäsenten sana painoi vahvasti vaa’assa. Haastattelukierroksia oli monta ja haastattelijoita yhdessä rekryssä vieläkin enemmän ja silloin korostuu dokumentoinnin tärkeys. Lopulta parhain aikein pystytetty prosessi alkoi vain painaa tuntuvasti ja viedä kohtuuttomasti aikaa. Jossain määrin jaksan silti kamppailla tätä fiilistä vastaan, sillä rekrytointeja tärkeämpiä ja vaikeampia päätöksiä on vaikea asiantuntijaorganisaatiossa kuvitella olevan. “Rekrytointeja tärkeämpiä ja vaikeampia päätöksiä on vaikea asiantuntijaorganisaatiossa kuvitella olevan.”

3. Miksi työnantajan ja työnhakijan kulttuurimatch on tärkeä?
Ainakin omalla alallani ja omalle osaamiselleni ominaisessa työyhteisössä kulttuurimatch, samanhenkisyys, hyvin toisiinsa soveltuvien arvojen ja yhteneväisen työmoraalisen koodin omaksuminen on kaikki kaikessa. Substanssiosaaminen on tässä, toki todella tärkeää, mutta jopa sekundääristä.“Kulttuurimatch on kaikki kaikessa. Substanssiosaaminen on toki todella tärkeää, mutta jopa sekundääristä.”

4. Kerro Heeboon liittyvistä kokemuksistasi. Miten kuvailisit Heeboa?
Kokemus Heebon kanssa on ollut todellinen raikas henkäys koko rekrytointi-ajatteluun.
Heebon avulla suurin taakka ja rekryprosessissa juuri sen painavan lastin nostaminen, tietysti lopullista päätöksentekoa lukuunottamatta, hoituu nyt ratkaisevasti kevyemmin

Heebon kanssa tehdyt rekryt ovat onnistuneet yli odotusten ja kulttuurimatchäys edellä tätä tehden olemme saaneet rakennettua Tori.fi:stä organisaation joka sykkii ja tuottaa ja on tietyllä lailla uudestisyntynyt, mutta vanhaa riittävästi kunnioittaen ja perustuen niihin samoihin arvoihin ja kulttuuriin mistä alunperin lähdettiinkin

Tämä kaikki siitä huolimatta, että näin dramaattinen henkilöstön kasvu kerralla voisi tyypillisesti olla myös suuri riski. Meidän tapauksessa riski ei ole realisoitunut – päinvastoin – ja on tuonut aivan uutta, positiivista dynamiikkaa ja vienyt koko tekemisen uudelle tasolle todella lyhessä ajassa. Heebon rooli tämän käynnistämiseksi oli mielestäni kriittinen.

5. Suosittelisitko Heeboa? Miksi?
Suosittelen Heeboa erityisesti organisaatiolle, joka kokee ja ymmärtää millainen merkitys tuottavuuteen, yhteishenkeen, innovatiivisuuteen, uudistumiskykyyn ja koko ajatteluun sillä on, että tiimiin saapuvat tulokkaat täydentävät olemassa olevaa kulttuuria ja operoivat samalla arvopohjalla kuin se, jonka päälle koko toiminta on rakennettu.

Pinterest

Muita julkaisuja Heebo Oy Ltd:lta