Case TAMK:n projektimallin jalkautus

TAMK on osakeyhtiömuotoinen suuri koulutusorganisaatio jossa oppilaita on yli 15.000 ja työntekijöitä noin tuhat. Palvelinten ja sovellusten määrä on satoja. Työasemien tuhansia. Taustana asiakkaalla useita ammattikorkeakouluja yhdistettiin ja nämä 5 aiemmin erillistä tietohallintoyksikköä yhdistettiin. Toimintatapoja oli monia.

Haaste:

Asiakas halusi ketterämmän, selkeämmän, ennakoitavamman ja tehokkaamman projektitoimintatavan. Tavoite oli vähentää turhia projekteja ja saada selkeä projektiportfolio aikaiseksi ja työrauha IT-ammattilaisille. Asiakkaalla monet sovelluskumppanit toimivat ketterillä periaatteilla joten uuden tavan pitäisi olla hybridi, joka sallii sekä ketterän että perinteisen isoihin muutoksiin sopivan hallitumman tavan.

Ratkaisu:

Asiakas oli jo aloittanut työn mm. avainresurssien tunnistamisella, rekrytoinnilla ja miettinyt jo alustavaa projektimallia ja rakennetta. Wakaru ehdotti nopeaa 2,5 päivän konsultointia jossa Wakaru tekee ehdotuksen suoraan asiakkaan tarpeisiin ja tilanteeseen sopivasta projektimallista ja tämä toimii pohjana kun verrataan asiakkaan itse luomaa mallia ja tämä tarjosi myös nopeamman tavata edetä suoraan kirjoittamaan uusi malli luonnoksen pohjalta.

Eteneminen:
Wakaru teki taustaselvityksen asiakkaan 3 pääkontaktin kanssa. Wakaru loi tarpeiden pohjalta dokumenttipohjat, projektimallin esityksen ja kuvauksen. Yhdessä valittiin 5-6 avainhenkilöä työstämään nopeasti Wakarun luonnoksen pohjalta asiakkaan IT-ympäristöön sopiva ketteryyden salliva pienistä muutoksista suuriin projekteihin skaalautuva projektimalli. Pienen ydinryhmän malli käytiin seuraavaksi läpi suuremmalla yleisöllä ja kommentit ja kehitysideat kerättiin suoraan uuteen malliin. Lopuksi uusi syntynyt malli koulutettiin ja harjoiteltiin. Kaikkeen tähän meni tehollista työaikaa 2,5päivää.

Palaute:
Asiakas oli erittäin tyytyväinen uuteen malliin ja syntyneeseen uuteen projektiportfoliomalliin: työrauha syntyi ja johtaminen selkeni. Suuriin projekteihin saatiin liiketoiminta osallistumaan paremmin

Konsultti:
Pekka Järveläinen, Senior consultant, Wakaru, pekka.jarvelainen@wakaru.fi, twitter: @PekkaJiijii
Asiakkaan kontakti: Jussi Kivinen ja Kirsi Vikström, TAMK, tietohallinto

Suosittelija:

Jussi Kivinen on TAMK:n IT-päällikkö ja vastasi projektissa projektimallin kehittämisestä ja jalkautuksesta asiakkaan osalta.

Jussi Kivinen

Referenssi Case TAMK:n projektimallin jalkautus
Tilaaja: TAMK
Ajankohta:2014
Toimittajan yhteyshenkilö:
Pekka Järveläinen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Tietohallinto
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut
It-omaisuuden hallinta
Ketterät menetelmät
Laadunvarmistus
Ohjelmistokehitys
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Tietoliikennepalvelut
Linux
Windows
IT
Julkishallinto
Koulutusala
Johtamistyö
Konsultointi
Toteutustyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana