Case Sinebrychoff

post_image

Lähtötilanne:

Keväällä 2011 Sinebrychoff toi Suomen markkinoille uudistuneen Tuborg-brandin. Brandin tarkoitus oli näkyä ja kuulua siellä missä nuoret aikuiset viihtyvät. Tällaisiksi paikoiksi määriteltiin erilaiset klubitapahtumat, keikat ja festarit. Halutun kohderyhmän tavoittamiseksi oli kuitenkin tarve löytää tapahtumanäkyvyyden ohella muita sopivia ympäristöjä. Sinebrychoffilla tiedostettiin, että yksi tällainen tärkeä ympäristö on sosiaalinen media, jossa oikealla ja kannattavalla tavalla toimiminen vaati siihen erikoistunutta osaamista.

Ratkaisu:

Tuborgille laadittiin Suomen markkinoille sopiva sosiaalisen median konsepti sekä luotiin oma Facebook-sivu. Dingle suunnittelee ja tuottaa sivulla näkyvän mielenkiintoisen ja aktivoivan sisällön, vastaa sitä tukevasta tehokkaasta mainonnasta sekä ylläpitää keskustelua brandin ja tykkääjien välillä. Facebookin ohella Tuborg toimii Dinglen johdolla nykyisin myös Instagramissa ja YouTubessa.

Tulokset:

Vuoden 2012 aikana Tuborg-brandin tunnettuus yli kaksinkertaistui kohderyhmän keskuudessa, mistä osittainen kiitos kuuluu aktiiviselle ja oikeanlaiselle toiminnalla sosiaalisessa mediassa. Hyvinä esimerkkeinä tästä ovat Tuborgin Facebook-sivun fanimäärän tasainen kasvu sekä vuosittain tuhansia osallistujia keränneet aktivoinnit. Erilaiset kilpailut ja tapahtumiin liittyvät palkinnot ovat olleet iso osa näitä aktivointeja ja pelkästään vuonna 2012 Tuborg tarjosi faneilleen unohtumattomia elämyksiä yli 100 yksittäisen palkinnon muodossa.

Pinterest

Muita julkaisuja Dingle Oy:lta