Case RSA Insurance: Henkilöstön ääni osana muutosta

Tilaaja: RSA Insurance

Tagit: HR, Pilvipalvelut / SaaS, Pankki ja vakuutus, Henkilöstökokemus, henkilöstötyytyväisyys, muutosjohtaminen, Henkilöstökyselyt, Henkilöstötyytyväisyyskyselyt, Sitouttaminen

post_image

Haaste:
300 vuotta sitten perustettu vakuutusyhtiö RSA Insurance on perinteisesti saanut olla ylpeä ensiluokkaisesta työntekijöidensä sitoutumisesta, ja yritys on pärjännyt hyvin mm. ”Great Place to Work” listauksessa. Yrityksellä alkoi kuitenkin olla liiketoimintahaasteita, mikä näkyi tulosvaroituksina ja ylempien johtajien lähtemisenä yhtiöstä. Johto halusi saada paremman näkemyksen henkilöstön mielipiteistä, sekä varmistaa henkilökunnan luottamuksen ja sitoutumisen yritykseen.

Ratkaisu:
RSA suunnitteli yhteistyössä Questbackin kanssa täysin uudentyyppisen työntekijäkyselyn. YouRSAy kyselystä haluttiin aikaisempia kyselyitä sosiaalisempi, joka rohkaisisi työntekijöitä antamaan palautetta omin sanoin ohjailevien kysymysten sijaan. Perinteiset numeroluokittelut korvattiin vapaamuotoisimmilla kysymyksillä, jotta yritys pääsisi paremmin sisään työntekijöidensä ajatusmaailmaan. Kyselyn tavoitteena oli saada konkreettisia, syvällisiä ja ajankohtaisia näkemyksiä, jotka auttaisivat löytämään oikean suunnan vaikeuksissa olevalle liiketoiminnalle.

Tulokset:
RSA on saanut yli 80 000 ”Shout Outtia” – avointa palautetta, joka kertoo kuinka tyytyväinen ja sitoutunut henkilöstö on, sekä mitä asioita heidän mielestään tulisi kehittää. Tätä palautetta on hyödynnetty niin paikallisella tasolla, kuin koko yrityksen strategisissa projekteissa teknologian kehittämiseen ja toiminnan tehostamiseen, sekä johtamiseen ja kulttuuriin liittyen.

Vaihdettuaan ulkoisen HR konsultointiyrityksen tuottaman tutkimuksen Questbackin alustalla toteutettuun kyselyyn, saatiin henkilöstökyselyn kustannuksia leikattua 40 %. Lisäksi tulokset saadaan huomattavasti nopeammin, joka mahdollistaa myös nopeamman reagoinnin palautteeseen.

Lue koko case täältä >>
Pinterest

Muita julkaisuja Questback Oy:lta