Case Rexel: Sovellus avaa myymälän ovet vuorokauden ympäri

post_image

Sovellus avaa Rexelin ovet vuorokauden ympäri

Suomen johtavan sähkömateriaalin jakelija Rexelin asiakkaat tarvitsevat yrityksen tuotteita ympäri vuorokauden. Yhdessä Digian kanssa yritys kehitti ratkaisun, jotta asiakas voi asioida myymälässä mobiililaitteen avulla silloin kun se hänelle parhaiten sopii.

Rexel Finland Oy on yli sata vuotta Suomessa toiminut yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman ratkaisuja sähkömateriaalin jakeluun, energiasäästöratkaisuja rakennuksiin ja teollisuuteen sekä uusiutuvan energian ratkaisuja.

Kolme vuotta sitten Rexel havaitsi asiakkaiden kaipaavan uudenlaista palvelua. Yrityksen asiakkailla oli tarve asioida myymälöissä myös normaalien aukioloaikojen ulkopuolella.

”Hanke lähti liikkeelle asiakkaidemme tarpeesta parantaa materiaalin saatavuutta kustannustehokkaammin. Silloin kehitimme Nonstop-konseptin, joka tarkoittaa sitä, että asiakas voi hakea myymälöistämme tuotteita 24/7. Tällöin asiakas voi asioida meillä hänelle parhaiten sopivaan aikaan”, Rexelin asiakaspalveluista vastaava johtaja Kimmo Mantsinen kuvailee.

Konsepti tuo Rexelin asiakkaille huomattavia hyötyjä. Työt eivät keskeydy puuttuviin tarvikkeisiin, eikä asiakkaan pääomaa sitoudu tarvikkeisiin, joita ei vielä tarvita. Teknologisesti konsepti vaati ratkaisua, jota asiakas voi käyttää itsenäisesti.

”Vastauksena tähän kehitimme yhdessä Digian kanssa helppokäyttöisen sovelluksen”, kertoo Rexelin tietohallintojohtaja Jouko Tuominen.

Rexelin mobiilisovellus mahdollistaa Nonstop-konseptin digitalisoinnin. Sovelluksen ansiosta sähkötarvikeottoja ei tarvitse enää merkitä paperille, vaan tuoteotot tehdään sen sijaan digitaalisesti mobiililaitteella. Sovellus lähettää selkeät tuoteraportit ostoista asiakkaan määrittelemänä ajankohtana. Tämä tehostaa merkittävästi asiakkaan laskutusta ja kustannusseurantaa.

Rexel palvelee asiakkaitaan Suomessa 35 myyntipisteessä, jotka ovat sopimusasiakkaille aina auki.

Älypuhelin riittää

Rexel ja Digia ovat täydentäneet Nonstop-konseptia omavarastoratkaisuilla, joissa varasto on asiakkaan tiloissa tai työmaalle tuodussa kontissa.

”Uusin lisäys on Rexel Van, joka on täysin digitalisoitu sähkötarvikevarasto asiakkaan autossa”, Mantsinen kertoo.

Rexel Vanissa tarvittavat tuotteet ovat aina mukana, jolloin töiden tekeminen tehostuu ja keskeytykset vähentyvät.

Myös asiakkaan asiointia itsepalvelumyymälöissä on helpotettu. Aiemmin myymälöissä asioitiin vain lukijalaitteen avulla. Nykyään älypuhelimet ja tabletit kulkevat jatkuvasti mukana, ja asiakkailta tulikin toive näiden laitteiden hyödyntämisestä asioinnissa.

”Asiakkailla oli tarve käyttää omia mobiililaitteitaan asioidessaan Nonstop-myymälöissä. Digialta löytyi ratkaisu, joka mahdollisti asiakkaan omien älypuhelimien ja tablettien käyttämisen tuotteiden ottoon. Emme ole enää niin riippuvaisia lukijalaitteista, kun asiakkaat voivat käyttää asioimiseen omia laitteitaan”, Tuominen sanoo.

Tutustu case-videoon nettisivuillamme.

Suosittelija:

Asiakkailla oli tarve käyttää omia mobiililaitteitaan asioidessaan Nonstop-myymälöissä. Digialta löytyi ratkaisu, joka mahdollisti asiakkaan omien älypuhelimien ja tablettien käyttämisen tuotteiden ottoon.

Jouko Tuominen, tietohallintojohtaja, Rexel Finland Oy

Referenssi Case Rexel: Sovellus avaa myymälän ovet vuorokauden ympäri
Tilaaja: Rexel Finland Oy
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Toiminnanohjaus ERP
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Kauppa
Valmisohjelmisto
mobiilisovellus
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Digia Oyj:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa
Kukaan ei tiedä paljonko Helsingin Sanomia luetaan - toisiko uusi immobiilimedia uutta liiketoimintaa?