Case RAG: Yrityskulttuurin muutos henkilöstöpalautteen avulla

Haaste:
Vuonna 2000 Deutsche Steinkohle AG päätti ottaa käyttöön muuntuvan palkkiojärjestelmän ja sisällyttää palkitsemiseen myös pehmeämpiä arvoja, kuten johtamis- ja viestintätaidot. Tätä varten oli löydettävä vastaus kahteen keskeiseen kysymykseen: Miten johtajuus saadaan yksilöllisesti näkyviin ja näin palkittavaksi? Miten tulosten avulla voidaan luoda konkreettisia toimenpiteitä henkilöstökehittämisen konseptiin? Vastaus oli henkilöstöpalautteen hyödyntäminen.

Ratkaisu:
Muuntuva palkkiojärjestelmä otettiin käyttöön vuonna 2000, minkä jälkeen 180 asteen palautekyselyn avulla on arvioitu vuosittain noin 800 palautteensaajaa 7 000 palautteen perusteella. Palautteensaajien ja -antajien hallinta hoidetaan hajautetusti, ja analysointi tapahtuu keskitetysti ja automatisoidusti. Tätä tehtävää varten RAG tarvitsi vakaan, turvallisen ja tehokkaan palautteenhallintaohjelmiston. Questback vakuutti integroidulla, varta vasten suunnitellulla ohjelmistoratkaisullaan, jossa on kattavat palvelut sekä joustava käyttöoikeuksien ja tehtävien hallinta.Ohjelmistoa voidaan lisäksi hallinnoida RAG:n omilla palvelimilla.

Ajan myötä yksilöön keskittyvän kyselyn rinnalle kehitettiin laajempi, kolmen vuoden välein tehtävä konserninlaajuinen henkilöstökysely, jotta saataisiin kaksi erilaista näkemystä organisaatiosta. Näiden lisäksi RAG on järjestänyt myös säännöllisiä impulssikyselyjä, tiimikyselyjä ja sisäisiä asiakaskyselyjä Questbackin ohjelmiston avulla.

Hyödyt:

RAG:n henkilöstön ja johdon toimintaa on kehitetty palautekyselyiden perusteella, mikä on vuosien saatossa johtanut todelliseen yrityskulttuurin muutokseen: hierarkian leimaamasta, käskyihin ja kuuliaisuuteen perustuvasta järjestelmästä on siirrytty kohti rakenteita, joissa vallitsee kunnioitus, avoimuus ja dialogi. Uuden kulttuurin myötä on pystytty edistämään innovaatiota ja tuottavuutta.

Lue täältä koko case >>


Referenssi Case RAG: Yrityskulttuurin muutos henkilöstöpalautteen avulla
Tilaaja: RAG Aktiengesellschaft
Ajankohta:2000 -
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
HR
Pilvipalvelut / SaaS
Henkilöstökokemus henkilöstön kehittäminen Johtajuuden kehittäminen Esimiesten kehittäminen Yrityskulttuurin muutos
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Questback Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana
Logistiikan ja varastoinnin trendit 2018: toimitusnopeus, IoT ja varaston automaatio