Case Ozbaby: Voimakasta kasvua tehokkaalla verkkokaupalla

Tilaaja: Lasten Oz Oy

Tagit: Markkinointi, Myynti, Graafinen suunnittelu, Verkkokaupparatkaisut, Webkehitys, Kauppa, Valmisohjelmisto, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, b2c verkkokauppa, verkkokaupparatkaisu, Verkkokauppaohjelmisto, Nethit verkkokaupat

post_image

Nethitin ja SKJ:n yhteistyö lastentarvikkeita tarjoavan turkulaisen perheyrityksen OzBabyn kanssa lähti liikkeelle SKJ:n kassajärjestelmästä, johon kuusi vuotta sitten integroitiin myös Nethitin tarjoama verkkokauppamoduuli. Tästä alkoi matka kohti kasvua ja volyymien kasvaessa ulkoistettiin myös varasto. Tällä hetkellä OzBaby koostuu suositusta verkkokaupasta sekä yhdestä kivijalkaliikkeestä ja ulkoistetusta varastosta Turussa.

OzBabyn toinen omistaja sekä hallituksen puheenjohtajana toimiva Heli Wendelin on hyvin tyytyväinen SKJ:n ja Nethitin ohjelmistojen syvään integraatioon, joka on mahdollistanut myynnin tehostamisen sekä sitä kautta jopa 200 prosentin kasvun.
– Olimme yllättyneitä siitä, miten saumattomasti järjestelmän eri osat keskustelevat keskenään, sillä usein tarjolla olevat logistiset ratkaisut ovat hyvin pinnallisia. Erityisesti volyymien kasvaessa on tehokkuus toiminnan elinehto. Kerran syötetyn tiedon – kuten tietyn värin tai koon saatavuuden – pitää näkyy ajantasaisesti sekä asiakkaille että työntekijöillemme niin kivijalkaliikkeessä, verkkokaupassa kuin varastossakin.

Wendelinin mukaan verkkokaupan roolin vahvistaminen on ehdottomasti ollut OzBabyn jatkuvuuden ja menestyksen edellytys.
– Ilman verkkokauppaa olisimme vain yksi erikoistarvikekauppa muiden joukossa ilman merkittävää kasvua.

Tehokkaan verkkokaupan toimintavarmuus on 10+

Wendelinin mukaan tehokas verkkokauppa on helppokäyttöinen, selkeä ja toimintavarma.
– Tärkeintä hyvässä verkkokaupassa on tietysti se, että asiakas löytää mitä haluaa ja voi helposti ja vaivattomasti tilata tuotteen kotiinsa. Verkkokaupan pitää myös olla ehdottaman toimintavarma: jos verkkokauppa kaatuilee tai ostoprosessi ei onnistu, kyllästyy asiakas ja siirtyy muualle. Nethitin verkkokaupasta löytyvät nämä kaikki ominaisuudet. Voi sanoa, että toimintavarmuus on 10+.

Wendelin pitää yhteistyössä tärkeänä myös SKJ:n ja Nethitin tarjoamaa tukea sekä kaupallista näkemystä.
– Jos ongelmatilanteissa ei heti saa tukea, kaupankäynti pysähtyy ja kustannukset nousevat valtaviksi. SKJ:n ja Nethitin antama neuvonta on kehittynyt oleellisesti viime vuosien kuluessa. Myös heidän näkemyksensä esimerkiksi siitä, mitkä ominaisuudet edistävät kaupankäyntiä, ovat olleet hyödyllisiä.

Suomalaisen verkkokaupan valttina asiakas- ja takuupalvelut

Tulevaisuuden suomalainen verkkokauppa nojaa Wendelinin mukaan ennen kaikkea suomenkieliseen asiakaspalveluun, nopeisiin takuupalveluihin ja tietysti toimitusvarmuuteen.
– Toimintamme kulmakiviä ovat asiakaspalvelu ennen ja jälkeen ostotapahtuman sekä takuupalvelut. Asiakkaillemme on tärkeää, että he saavat palvelua suomeksi ja ostamilleen tuotteilleen nopean korjauksen tai vaihdon tarvittaessa. Jos esimerkiksi vauvaperheeltä hajoavat vaunut, pitää korvaava tuote olla heti käytössä. Näillä tekijöillä voimme kilpailla ja erottautua ulkomaisista kilpailijoistamme myös tulevaisuudessa.

Lisätietoja:

Jari Anufrijeff, toimitusjohtaja, Nethit Oy, puh. 044 346 6336
Jouni Hyttinen, myyntijohtaja, SKJ Oy, puh. 050 057 0546
Heli Wendelin, omistaja, Lasten Oz Oy, OzBaby.fi, puh. 040 552 6682

Pinterest

Muita julkaisuja Nethit Oy / Omnisell:lta