Case Olvi Oyj: Tiedonkeruusta Lean-päivittäisjohtamiseen

Tilaaja: Olvi Oyj

Ajankohta: 2013 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Juho Vuohelainen

Tagit: Tuotanto, Big Data, IoT, Ohjelmistokehitys, IT, Prosessiteollisuus, Raaka-aineet ja energia, Valmistava teollisuus, Johtamistyö, Konsultointi, Valmisohjelmisto, Lean, päivittäisjohtaminen, shop floor management

post_image

Olvin Iisalmen panimo halusi lähteä tehostamaan oman täyttöosastonsa toimintaa ja otti käyttöönsä ARROW Machine Track -järjestelmän kaksi vuotta sitten. Siirtyminen uuteen järjestelmään toteutettiin vähitellen. Nyt Machine Trackiin on liitetty noin 70 konetta. Täyttölinjojen lisäksi koneiden tehokkuutta seurataan järjestelmän avulla myös panimossa, varastossa ja keräilyssä. ”Järjestelmä kertoo, kuinka suuren osan ajasta koneet ovat olleet käynnissä ja kuinka paljon aikaa on tuhraantunut tuotannon ruuhkautumiseen, tuotevaihtojen edellyttämiin asetusten muutoksiin ja koneiden häiriöihin. Nämä tiedot helpottavat oleellisesti kehitystoimenpiteiden ja investointien suunnittelua”, kehitysinsinööri Sami Kajan sanoo. ”Esimerkiksi toisen tölkkilinjamme ajonaikaista tehokkuutta on pystytty parantamaan 15 prosenttia yhden vuoden aikana, kun suurimmat häiriöiden aiheuttajat ja pullonkaulat saatiin Machine Trackin avulla selville” Kajan jatkaa.

Machine Trackin hyödyt on todettu Olvilla niin merkittäviksi, että järjestelmä on päätetty ottaa käyttöön myös yrityksen neljässä tytäryhtiössä Baltiassa ja Valko-Venäjällä. Iisalmessa ollaan puolestaan ottamassa jo seuraavaa askelta, siirtymistä Lean-päivittäisjohtamiseen suoraan tuotantotiloissa tapahtuvien nopeiden seisontapalaverien avulla.

ARROW Shop floor Management, eli päivittäisjohtamisen ohjelmisto kerää Olvin eri järjestelmistä reaaliaikaisia tietoja ja kokoaa niistä selkeän, visuaalisen esityksen suurelle näytölle. Päivittäisjohtamisen työkalun avulla tuotannon johtamisesta halutaan tehdä mahdollisimman läpinäkyvää. Samalla pyritään aktivoimaan henkilöstöä tuotannon kehittämiseen Lean Management -ajattelutavan mukaisesti. ”Haluamme tuoda Olville uutta osallistavaa johtamiskulttuuria. Machine Trackin ja Shop Floor Managementin avulla pyrimme tehostamaan niin materian kuin tiedonkin virtausta”, tuotantojohtaja Lauri Multanen sanoo.

Pinterest

Muita julkaisuja ARROW Engineering Oy:lta