Case NCC Rakennus Oy - Asiakaspalautteiden hallinta

post_image

NCC Rakennus otti käyttöönsä Sysart Oy:n kehittämän Requeste –järjestelmän Suomessa ensimmäisenä asunto- ja talonrakennuksen toimialalla toimivana yrityksenä. Uudella järjestelmällä yhtiö hoitaa kaikki asiakaspalautteet sekä palautteiden käsittelyn työnohjauksen.

Sysart on toimittanut vastaavia palaute- ja asiakaspalvelujärjestelmiä jo vuodesta 2001. Järjestelmä on kehitetty alusta lähtien hyvin muokattavaksi, joten asiakkaat voivat ottaa järjestelmän käyttöönsä nopeasti ja kustannustehokkaasti ilman mittavia asiakaskohtaisia ohjelmistoräätälöintejä. Sysartin Requeste –tuotepäällikön Satu Kontion mukaan NCC Rakennus Oy:n päätös siirtyä Requesten käyttäjäksi on hyvä osoitus järjestelmän nopeasta muokattavuudesta erilaisiin käyttöympäristöihin.

NCC Rakennuksen järjestelmähankkeen yhteyshenkilönä toiminut projektipäällikkö Marjukka Kuittinen-Jussila kertoo yhtiön käsitelleen aiemmin asiakaspalautteita perinteisesti sähköpostien välityksellä. Requesten avulla asiakaspalautteiden käsittely on entistä tehokkaampaa ja hallitumpaa. Olennaisia ominaisuuksia tuotteessa ovat muun muassa helposti, ilman ohjelmointityötä muokattava ja ajantasalla pysyvä www-pohjainen palautelomake, palautteen käsittelyprosessin nopea mallinnus sekä erittäin joustava palautteiden tietosisällön muokkaus. Järjestelmään tuodaan integrointien avulla myös rakennusprojektit ja projektien hankintatietoa, jolloin tarvittava projektitieto hankintatietoineen on helposti liitettävissä palautteeseen ja katseltavissa palautelomakkeen kautta.

Requeste on palveluprosessin hallintaan suunnattu tuoteperhe, jonka avulla yritykset ja organisaatiot pystyvät tuottamaan palveluja aikaisempaa laadukkaammin ja kustannustehokkaammin. Se on helposti sovitettavissa eri kokoisiin ja eri toimialoilla toimiviin yrityksiin.

Sysart Oy on suomalainen johdon ja henkilöstön omistama IT-palveluyritys, joka toimittaa asiakkailleen liiketoimintakriittisiä ohjelmistoja sekä auttaa heitä laajojen IT-hankkeiden projektinjohtamisessa, arkkitehtuurisuunnittelussa ja laadunvarmistuksessa. Yhtiö on keskittynyt toimimaan luotettavana tuotekehityskumppanina useille alansa johtaville tietotekniikkayrityksille ja julkishallinnon yksiköille.

NCC Rakennuksen (www.ncc.fi) toimialoja ovat asunto- ja talonrakentaminen. NCC Rakennuksen pääkönttori on Helsingissä ja yhtiön palveluksessa on noin 2000 henkilöä. Tytäryhtiöt Baltiassa ja Venäjällä vastaavat rakennustoiminnasta Suomen lähialueilla. NCC-konserniin kuuluu myös suunnittelutoimisto Optiplan Oy. NCC Ab:n osakkeet noterataan Tukholman pörssissä.

Suosittelija:

Marjukka Kuittinen-Jussila

Referenssi Case NCC Rakennus Oy - Asiakaspalautteiden hallinta
Tilaaja: NCC Rakennus Oy
Ajankohta:2014
Toimittajan yhteyshenkilö:
Satu Kontio puh. +358 40 531 3837 e-mail: satu.kontio@sysart.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Toiminnanohjaus ERP
Asiakkuudenhallinta CRM
Projektinhallinta
Pilvipalvelut / SaaS
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Webkehitys
Ohjelmistokehitys
Kiinteistöala
Rakentaminen
Valmisohjelmisto
Konsultointi
Linux
asiakaspalaute asiakaspalvelujärjestelmä asiakaspalvelu Requeste asiakaspalautejärjestelmä
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja Sysart Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa