Case Maanmittauslaitos: Johtamisjärjestelmä

post_image

Maanmittauslaitoksessa tehtiin vuoden 2013 aikana merkittävä organisaatiouudistus, jonka päätteeksi alkanut vuosi päästiin aloittamaan yhdellä yhtenäisellä ja valtakunnallisella Maanmittauslaitoksella lukuisten alueyksiköiden sijaan. Muutoksella tavoiteltiin alueellisten palvelutasoerojen poistamista, asiakaspalvelun kustannusten alentamista sekä tukipalvelujen ja hallinnon keskittämistä. Taustalla oli myös noin kolmen miljoonan euron kustannussäästötavoitteet.

Noin 1800 hengen organisaatiomuutos vaati merkittävän toiminnan yhtenäistämisen, johtamisrakenteen uudelleenmäärittelyn sekä uuden ja nykyaikaisen suunnittelujärjestelmän. Uusi järjestelmä auttaa entistä paremmin ennakoimaan tulevaa ja johtamaan koko Maanmittauslaitoksen toimintaa. Vanhan järjestelmän mukauttaminen nykyvaatimusten saavuttamiseksi olisi ollut varsin työlästä, ja siksi päätettiin tehdä kerralla isompi muutos ja uudistaa koko järjestelmä.

Raportointi ei enää vaadi yön yli nukkumista

Käytössä ollut järjestelmä oli teknisesti vanhentunut ja esimerkiksi yli yön vaativat ajot raportointia varten vaikeuttivat suunnittelun sujuvuutta merkittävästi. Uusi suunnittelujärjestelmä pohjautuu IBM Cognos TM1-teknologiaan. Nyt tehty uudistus kyseisellä teknologialla on julkishallinnon pioneerihankkeita.

”Uusi järjestelmä on selvästi aikaisempaa parempi ja toimivampi, ja se antaa meille teknisesti paremmat mahdollisuudet toteuttaa omaa suunnittelua sekä omien prosessien läpivientiä. Sen avulla voimme saada suunnittelutiedoista heti tarvittavat raportit esimerkiksi tulos- ja kannattavuuslaskelmia varten”, Matti Hyytinen, Maanmittauslaitoksen hallintojohtaja, toteaa.

Maanmittauslaitoksessa toimintabudjetista kaksi kolmannesta tulee tulorahoituksen eli maksullisen toiminnan kautta. Toimiva suunnittelu- ja raportointijärjestelmä auttaa ennakoimaan asiakaskysyntää, ja sitä kautta maksullisen toiminnan laajuutta sekä kannattavuutta koko laitoksen tasolla. Tulorahoituksen lisäksi Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluvat myös budjettirahoitteiset toiminnat. Nämä kaikki osa-alueet voidaan nyt huomioida paremmin suunnittelussa.

Uudistettu johdon tietojärjestelmä sisältää useista eri liittymäjärjestelmistä tulevien siirtotiedostojen käsittelyn, tietovarastoinnin, Maanmittauslaitoksen toiminnan, talouden ja suunnittelun seurantajärjestelmät sekä laajat raportointimahdollisuudet. Toteutustyö eteni suunnitellussa aikataulussa

Tulokset:
  • Moderni suunnittelujärjestelmä tukemaan Maanmittauslaitoksen toimintaa ja prosesseja
  • Voidaan paremmin johtaa ja ennakoida tulevaa
  • Suunnittelu on sujuvampaa ja nopeampaa
  • Suunnittelutiedoista saadaan heti tarvittavat raportit esimerkiksi tulos- ja kannattavuuslaskelmia varten
  • Voidaan ennakoida asiakaskysyntää, maksullista toimintaa ja kannattavuutta koko laitoksen tasolla
Solitan rooli:
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Ylläpito
  • Jatkuvat palvelut

Suosittelija:

Meillä Maanmittauslaitoksessa on valtion virastoksi melko paljon maksullista toimintaa, sillä noin kaksi kolmannesta toimintabudjetista tulee tulorahoituksen kautta. Toimiva suunnittelu- ja raportointijärjestelmä on meille äärimmäisen tärkeä, sillä meidän täytyy kyetä ennakoimaan asiakaskysyntää, ja sitä kautta maksullisen toiminnan laajuutta sekä kannattavuutta koko laitoksen tasolla.

Matti Hyytinen - Hallintojohtaja

Referenssi Case Maanmittauslaitos: Johtamisjärjestelmä
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Arkkitehtuuri
Graafinen suunnittelu
Ohjelmistokehitys
Webkehitys
Julkishallinto
Toteutustyö
IBM
Suunnitelujärjestelmä
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Solita Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi