Case Lomarengas - Markkinajohtaja vastaa kasvavaan mobiilikäyttöön

Tilaaja: Matkailu

Toimittajan yhteyshenkilö: Tietotalo Infocenter Oy, liiketoimintajohtaja Jari Auranen, +358 40 540 6612

Tagit: Asiakaspalvelu, Markkinointi, Myynti, Graafinen suunnittelu, Integraatiot, Käyttöliittymäsuunnittelu, Verkkokaupparatkaisut, Webkehitys, Julkaisujärjestelmä CMS, Hotelli, matkailu ja ravitsemus, verkkoratkaisut, b2c verkkokauppa

post_image

Suomen suurin lomamökkien välittäjä Lomarengas uudisti verkkopalvelunsa. Lomarenkaan mobiiliystävällinen verkkopalvelu rakentaa kilpailykykyä ja vastaa asiakkaiden tarpeeseen.
Käyttökokemus tukee erityisesti palvelun käyttöä älypuhelimilla, phableteilla ja tableteilla.

Mobiilitoteutus rakentaa kilpailukykyä

Netin mobiilikäytön kasvaminen on vaikuttanut erityisesti matkailualan yritysten palveluiden digitalisointiin. Lomarengas uudisti palvelunsa rakentaakseen kilpailukykyään erityisesti mobiilikanavassa. Liikkeessä oleva asiakas halutaan tavoittaa ja palvella entistä nopeammin ja sujuvammin. Tällä kertaa Tietotalon näkemystä ja osaamista haettiin asiakkaiden saumattomaan palvelemiseen mobiilisti.

Käyttäjälähtöisesti suunniteltu palvelu uudistettiin täysin ja toimintoja virtaviivaistettiin. Varaaminen on tehty yksinkertaiseksi ja selkeäksi - asiakas saa silmänräpäyksessä listan vapaista kohteista lisätietoineen. Uutta on sekin, että asiakasarvostelut ovat näkyvästi esillä.

Tulos Helsinki oli mukana projektissa vastaten verkkopalvelun auditoinnista niin käytettävyyden kuin tekniikan osalta. Lomarenkaan verkkopalvelulla on kuukausittain noin 150 000 käyttäjää.

Lomarenkaan menestyksekäs toiminta Suomen mökkivarauksien kiistattomana ykkösenä on jatkunut jo vuodesta 1967. Palvelussa on liki 4000 vuokrattavaa mökkiä ja Euroopan kohteet päälle.

Lisätietoja Case Lomarengas

Pinterest

Muita julkaisuja Tietotalo Infocenter Oy:lta