CASE: Kovanen: "Kaikki sujui käyttöönottoprojektissa odotetusti. Kouluarvosana 9,5 Gappsille!"

post_image

Kovanen – kenties Suomen tunnetuin taksi- ja kuljetusalan yritys – havaitsi tarpeen uusille työkaluille keväällä 2012.

Vanhassa IT-järjestelmässä haittasivat takkuavat mailit. 700 työntekijän yrityksessä myyntipalvelun sähköpostimäärät kasvoivat kasvamistaan. Myös käyttäjien sähköpostiosoitteiden kohdalla oli viikottaisia ongelmia, ja tästä seurannut työtahdin hidastuminen stressasi. Kovasen IT-asiantuntija Mikko Kortelainen lähti selvittämään vaihtoehtoja uudeksi järjestelmäksi. Haussa olivat työkalut, jotka pystyisivät vastaamaan organisaation nykyisiin haasteisiin ja toisaalta antaisivat uusia mahdollisuuksia IT:n kehittämiseen.

Kun kyseessä on 24 tuntia vuorokaudessa ja seitsemän päivää viikossa toimiva yritys, IT-viestintäjärjestelmältä vaaditaan samaa. Luotettavuutensa lisäksi Google Apps erottui joukosta kattavalla palvelukokonaisuudellaan ja kustannustehokkuudellaan. “Muun muassa sähköpostien monipuoliset reititys- ja edelleenlähetysmahdollisuudet olivat ominaisuus, joita muut pilvipalvelujärjestelmät eivät tarjonneet”, toteaa Mikko Kortelainen.

Googlen asema maailmanlaajuisesti vahvana toimijana herätti luottamusta, mutta kansainvälinen toimija tuntui samalla jonkin verran etäiseltä. Tässä vaiheessa paikalliseksi kumppaniksi uusien viestintäratkaisujen käyttöönotossa löytyi Google Appsien virallinen jälleenmyyjä, Gapps. “On hienoa, että voimme tehdä töitä kotimaisen, lähellä olevan yrityksen kanssa ja saada samalla käyttöömme maailmanluokan IT-viestintäratkaisut”, toteaa palvelupäällikkö Eeva Kovanen.

Siirtymä uuteen viestintäjärjestelmään tapahtui lyhyen pilotointivaiheen jälkeen. Prosessi oli kivuton ja sujui odotusten mukaisesti. Kuten aina muutostilanteissa, käyttäjien joukossa esiintyy tiettyä vastarintaa; uuden järjestelmän ominaisuudet voittivat kuitenkin nopeasti Kovasen työyhteisön puolelleen. Osa henkilöistä oli käyttänyt Googlen työkaluja jo yksityiskäytössä, joten muutos ei tuntunut niin suurelta kuin olisi voinut kuvitella.

Koko projekti saa Kovaselta kouluarvosanan 9,5. Gappsin palveluihin he ovat tyytyväisiä: yritys on tarjonnut jatkuvaa henkilökohtaista palvelua. Silloin kun tarvetta on tullut, on tukipyyntöihin reagoitu nopeasti.

Mitä terveisiä haluaisitte lähettää organisaatiolle, joka pohtii siirtymistä Google Appsiin?

Mikko: “Suosittelen järjestelmään tutustumista. Se on erilainen kuin perinteiset IT-järjestelmät – tarjolla voi olla positiivisia yllätyksiä.”

Pilvipalveluissa nostetaan usein esiin tietoturva. Mitä ohjeita päätöksenteossa antaisitte organisaatiolle, joka pohtii näitä kysymyksiä?

Mikko: “Tietoturvamme on todennäköisesti tällä hetkellä paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin. Pilvipalveluissa päivitykset ja varmuuskopiointi tapahtuvat automaattisesti. Omia palvelimia käytettäessä tähän ei voitu päästä. Google Apps mahdollistaa ketterästi esimerkiksi käyttäjän kaksivaiheisen todentamisen, mikä on ilman pilvipalveluita paljon resursseja vaativaa.”

Kerro työpäivästäsi hetki tai asia, joka on helpottunut merkittävästi uusien työkalujen käyttöönoton myötä.


Eeva: “Pikaviestipalvelun (Google Talk) ansiosta puhelin on soinut harvemmin ja toimistolla on juostu vähemmän huoneesta toiseen. Jaettu kalenteri on tehnyt tapaamisten sopimisesta todella paljon helpompaa.”

Mikko: “Enää ei tule jatkuvasti tekstiviestejä sähköpostin toimimattomuudesta!”

Seuraavaksi Kovasella on suunnitelmissa lisätä integraation tasoa entisestään ja jatkaa työnteon sekä viestinnän helpottamista organisaatiossa. Kovanen on piirtänyt road mapia Googlen palveluille jo eteenpäin. Ainakin mobiilikäytön mahdollisuudet sekä yrityksen sisäinen intranet ovat nousseet esiin keskusteluissa. Todennäköisesti kuulemme näistä muutoksista lisää tulevaisuudessa!

CASE: Kovanen

Suosittelija:

“Kaikki sujui käyttöönottoprojektissa odotetusti. Kouluarvosana 9,5 Gappsille!”

Mikko Kortelainen

Referenssi CASE: Kovanen: "Kaikki sujui käyttöönottoprojektissa odotetusti. Kouluarvosana 9,5 Gappsille!"
Tilaaja: Kovanen
Ajankohta:2012
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Viestintä
Projektinhallinta
Pilvipalvelut / SaaS
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Koulutus
Google
Uusi IT Käyttöönotto
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Gapps Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä