Case: Huhtamäki Foodservice Finland Oy

Tilaaja: Huhtamäki Foodservice Finland Oy

Ajankohta: 2011 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Juha Malmberg

Tagit: Tuotanto, IoT, Ohjelmistokehitys, IT, Prosessiteollisuus, Raaka-aineet ja energia, Valmistava teollisuus, Konsultointi, Valmisohjelmisto, OEE, KNL, kokonaistehokkuus

post_image

Kokonaisvaltaista tehokkuuden hallintaa

Huhtamäki valmistaa erilaisia pakkauksia. Hämeenlinnan tehtailla koneet ahkeroivat kertakäyttöastioita, kuten mukeja, lautasia ja vuokia. Kilpailukykyisen hinnan lisäksi tärkeää on tuotteiden korkea laatu, mikä heijastuu edelleen siihen, että koneiden tulee tuottaa niitä niin nopeasti ja luotettavasti kuin mahdollista.

Koska tuotannon tehokkuudesta ja häiriöistä ei ollut kunnollista, mitattua tietoa, tehtaalle hankittiin ARROW Machine Track. ARROW Maint otettiin käyttöön hieman aiemmin. ”Konekannan ikä vaihtelee, vanhimmat ovat 60-luvun lopulta, uusimmat parin vuoden takaa. Osassa koneista ei ole edes logiikkaohjausta, mutta niissä, joista saatiin järkevää dataa logiikalta tai tietokoneohjaukselta, tätä luonnollisesti käytettiin hyväksi”, kertoo projektia johtanut Anne Perävainio.

Laatutarkastukset osaksi seurantaa


Huhtamäen sovelluksessa Machine Track hoitaa tavanomaisen tehokkuusseurannan lisäksi useita muitakin tehtäviä. Koska pakkausten loppukäyttäjänä on usein elintarviketeollisuus, osa asiakkaista esimerkiksi haluaa, että kutakin konetta käyttänyt henkilö on luotettavasti jäljitettävissä myöhemmin. Siksi järjestelmä toimii myös henkilörekisterinä.

Henkilöseurannan lisäksi Machine Trackin Ajonäyttö- ohjelman kautta tapahtuviin laatutarkistuksiin kuuluu mm. vuototestaukset, saumojen ja korvan tarkastukset, vierasesinetarkastukset sekä erilaiset turva- ja puhtaustarkistukset.

Tuote-, henkilö- laatu- ja materiaalidatan lisäksi järjestelmää käytetään OEE/KNL-laskentaan, mutta tämän osan kytkeminen on vielä kesken. Kun se on valmis, Huhtamäki saa tuotannosta aitoa OEE (KNL) –tietoa, jolloin valmistuksen todellinen teho on jatkuvasti käytettävissä ja jatkuvan parantamisen pohjana.

”Me olemme kohentaneet viimeisen kolmen vuoden aikana tehtaamme tehokkuutta kahdeksalla prosentilla. Maint ja Machine Track ovat merkittävä osa sitä jatkuvaa kehitystä, jolla haluamme käytettävyyttämme ja kokonaiskäyttöastettamme kohottaa. Sellaisessa kehityksessä on johdonmukaisesti lisättävä tietoa, jota koneilta ja perustoiminnoista voimme saada”, sanoo Perävainio.

Pinterest

Muita julkaisuja ARROW Engineering Oy:lta