Case Hätäkeskuslaitos: Paikannus mobiilisovelluksella nopeuttaa avunsaantia hätätilanteessa

Tilaaja: Hätäkeskuslaitos

Tagit: Laatu, turvallisuus ja ympäristö, Integraatiot, Käyttöliittymäsuunnittelu, Julkishallinto, Valmisohjelmisto, mobiilisovellus, Sähköinen asiointi, Qt

post_image

Paikannus mobiilisovelluksella nopeuttaa avunsaantia hätätilanteessa

112 Suomi -mobiilisovellus välittää soittajan sijaintikoordinaatit hätäkeskukseen automaattisesti puhelun aikana.

Kun hätäkeskuslaitokseen saapuu hätäpuhelu, päivystäjän on saatava nopeasti tietää, missä apua tarvitaan. Monesti hätäpuhelun soittaja voi olla shokissa tai epätietoinen tarkasta sijainnistaan niin, että onnettomuuspaikkaa on puhelimitse hankala selvittää. Hätäkeskuslaitos halusi käyttöön mobiilisovelluksen, jonka avulla paikannus tapahtuu automaattisesti.

112 Suomi

Digia toteutti Hätäkeskuslaitoksen järjestelmiin integroidun 112 Suomi –mobiilisovelluksen, joka välittää soittajan sijaintikoordinaatit hätäkeskukseen automaattisesti puhelun aikana. Sovellus tarjoaa käyttäjälle yhteistietoja myös muihin päivystysnumeroihin, kuten Kansalaisneuvontaan, Lasten ja nuorten puhelimeen, Meripelastukseen ja Myrkytystietokeskukseen.

Digian Qt-teknologialla toteutettu sovellus toimii alustariippumattomasti Android-, Jolla-, iOS- ja Windows -puhelimissa.

Sovellus on vastannut odotuksia

"Hätäkeskuslaitos on ollut erittäin tyytyväinen siihen, miten hienosti sovellus on lyönyt itsensä läpi kansalaisten keskuudessa", Hätäkeskuspalveluiden johtaja Marko Nieminen kertoo.

Palvelu on Niemisen mukaan toiminut Hätäkeskuslaitoksen näkökulmasta erittäin hyvin ja luotettavasti.

"Sovelluksen lataaminen älypuhelimeen on mielestämme samanlaista arjen varautumista kuin palovaroittimen asentaminen asuntoon tai ensiaputaitojen hankkiminen", Nieminen toteaa.

Latauskertoja sovellukselle on kertynyt jo lähes 500 000 ja sen kautta tehdään noin 1500 hätäilmoitusta kuukausittain.

Lue lisää sovelluksesta nettisivuiltamme.

Suosittelija:

Hätäkeskuslaitos on ollut erittäin tyytyväinen siihen, miten hienosti sovellus on lyönyt itsensä läpi kansalaisten keskuudessa.

Marko Nieminen, johtaja, Hätäkeskuspalvelut

Pinterest

Muita julkaisuja Digia Oyj:lta