BIRO Multistore - Monta verkkokauppaa yhdellä multiasennuksella

Tagit: Julkaisujärjestelmä CMS, Linux, b2c verkkokauppa, verkkokauppa

post_image

BIROn perustaja, verkkokauppias Jouko Kauppi, päätyi valitsemaan kaupalleen hosting-palvelut Zonerilta. Ohessa kauppiaan kertomusta toiminnastaan ja valinnastaan.

Kerrotko Jouko hieman alkuun mikä on BIRO ja hieman ajatuksesta toiminnan takana?

"Toiminnan ideana on tuoda laaja valikoima erilaisia, sisustukseen ja pihaan liittyviä tuotteita asiakkaiden tarjolle. BIRO on siis sarja verkkokauppoja, jotka kaikki toimivat itsenäisesti omina segmentoituina kokonaisuuksinaan."

Miksi useita eri kauppoja eikä yksi iso tavaratalo?

"”Luin kirjan ”Autokauppias” aikoinani, kirjan henkilö Lee IaCocca (mm Chrysler TJ – GM) toteaa fiksusti: ”ainoa oikea totuus on asiakkaan mielikuva".

Kukaan ei jaksa kahlata kymmeniä tuhansia tuotteita läpi, vaan haluamme tarjota kohdennettuja tuotteita, juuri tietystä aihealueesta kiinnostuneille"

Prestashop monikaupan alustana

Verkkokauppa käyttää avoimen lähdekoodin Prestashop ohjelmistoa? Miksi juuri Prestashop?

”Verkkokaupan alustaratkaisuksi valikoitui Prestashop verkkokaupan toimittajan suosituksesta. Myös omat aiemmat kokemukseni Prestashopista olivat myönteisiä, joten valintaan oli helppo päätyä.

Prestashopin hyviä puolia ovat ainakin, erittäin monipuoliset ominaisuudet ja laajennettavuus lisäosien avulla. Myös hallinta on suhteellisen helppoa, joskin erilaisia mahdollisuuksia tuntuu joskus olevan hieman liikaakin.

Se on myös riittävän kevyt ohjelmisto, että sille alkuun riittää ylläpidoksi nopea webhotelli

Kuinka multistore toiminnallisuus näkyy ja helpottaa verkkokauppiaan arkea?

”Ajattele tilannetta, jossa yhden hallinnan sijasta täytyisi hallita jokaista verkkokauppaa erikseen. Nyt kaikki yhdeksän kauppaa on hallittavissa yhdestä ja samasta paikasta. Myös asiakkaat hyötyvät, kun yksillä ja samoilla käyttäjätunnuksilla voi kirjautua ostoksille kaikkiin verkkokauppoihin.

Laajentaminen, eli uusien kauppojen perustaminen, onnistuu myös nopeammin ja pienemmin kustannuksin, kun suuri osa tekniikasta on jo valmiina pohjalla.”

Kuinka yhteistyö on sujunut, hosting-palveluita tarjoavan Zonerin kanssa?

"Olen ollut erittäin tyytyväinen saamaani palveluun ja ennen kaikkea asiantuntevaan opastukseen. llman oikeaa, neuvovaa ja strategista kumppanuutta Zonerin kanssa, ei multikauppa olisi ollut mahdollinen.”

Kiitos Jouko, kiinnostuneet voivat tutustua BIROn kauppoihin vaikka osoitteessa: takkahenki.fi

Pinterest

Muita julkaisuja Zoner:lta