Avoimen tiedon seuranta voi pelastaa organisaatiosi

Tagit: Laatu, turvallisuus ja ympäristö, Big Data, Open source, Valmisohjelmisto, Sosiaalinen media, Avoin data, OSINT

post_image

Tänä päivänä avoimista internetin tietolähteistä, kuten foorumeilta, blogeista ja sosiaalisesta mediasta, voidaan tunnistaa erilaisia organisaatioon kohdistuvia uhkia. Nämä uhat voivat kohdistua esimerkiksi organisaation toimipisteisiin, henkilöihin tai maineeseen.


Uhkien tunnistaminen ja niiden seuraaminen manuaalisesti on kuitenkin erittäin aikaa vievää ja työlästä puuhaa. Vai monellako meistä löytyy aikaa oikeasti penkoa blogeja, twiittejä, postauksia ym. säännöllisesti? Avuksi löytyy työkaluja, mutta ne eivät välttämättä sovellu juuri uhkien seurantaan kovin hyvin.

Uskomme, että uhkien seuranta ja ennakointi on mahdollista kehittyneen analytiikan, automaation ja niitä hyödyntävien oikeanlaisten työkalujen avulla. Kehittyneen analytiikan avulla voidaan seurata mm. netissä tapahtuvan kirjoittelun sävyä, kirjoitusten määrää sekä tunnistaa erilaiset trendit. Automaattisen sääntöjen avulla saadaan hälytykset trendien muutoksista eri päätelaitteisiin ja eri kanavia hyödyntäen. Automaatio on keskeisessä asemassa, sillä kuten mainittu, aikaa jatkuvaan manuaaliseen seurantaan tuskin kellään on.

Olemme kehittämässä palveluita avointen tietolähteiden seurannan automatisointiin, mikäli sinua kiinnostaa kuulla tarkemmin ja tulla tutustumaan erilaisiin demoihin, ota yhteyttä:

Aleksi Meldo
aleksi.meldo@combitech.fi
Twitter: @maindi

Pinterest

Muita julkaisuja Combitech Oy:lta