Asiakkaille tarjottava käyttökriittinen pilvipalvelu rakennettiin privaattipilviympäristöön

Procountor Oy on johtava kotimainen sähköisen taloushallinnon pilvipalvelua tarjoava yritys. Yritys tarjoaa asiakkailleen taloushallinnon ohjelmiston ja oheispalvelut. Procountorin asiakaskunta koostuu yli 12 000 asiakkaasta pienissä ja keskisuurissa yrityksissä sekä 400 tilitoimistosta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.


Uuden sopimuskauden neuvotteluja käynnistettiin hyvin erilaisista lähtökohdista, tarpeista ja liiketoiminnan tilanteesta. Vuonna 2012 Procountorin infrastruktuurin toteutus oli suhteellisen helppo harjoitus. Heillä oli vahva näkemys miten liiketoiminta tulee kasvamaan ja mitä sen pohjalla olevalta tekniikalta vaaditaan. Liiketoiminta on kasvanut nopeasti, samoin asiakasmäärät ja samalla ennustettavuus tulevaan on vaikeampaa kuin 3,5 vuotta sitten. Jatkosopimusta siivittivät kolme Procountorille merkittävää tekijää: teknologiset ratkaisut, kilpailukykyinen hinta ja eritoten palvelu.


”Ympäristömme teknologian ja teknisen toteutuksen tulee perustua luotettavuuteen. Ei tarvitse olla uusinta ja hienointa, mutta luotettavaa ja riittävän tunnettua teknologiaa. Hinnan tulee olla kilpailukykyinen ja sekin vastasi markkinahintaa benchmarking–kartoituksen jälkeen. Mutta kyllä kaikkein tärkein tekijä oli palvelu ja kyky luottaa palveluntarjoajaan, sen tarjoamiin henkilö- ja infrastruktuuriresursseihin. Palvelun toimivuus mitataan ennen kaikkea tilanteissa, joissa ympäristö vikaantuu. Normitilanteessahan kaikki rullaa omalla painollaan”, kertoo Procountorin kehitysjohtaja Lauri Lehtonen.


Asiakkaille tarjottava käyttökriittinen pilvipalvelu rakennettiin privaattipilviympäristöön


Procountorin liiketoiminnalle on elintärkeää, että asiakkaat pystyvät käyttämään pilvipalveluna tarjottavaa taloushallinnonpalvelua katkoitta. Koko liiketoiminta perustuu palvelussa oleviin transaktioihin. Jos käyttäjä ei ole sisällä palvelussa, ei tapahdu transaktiota, eikä näin ollen kerry liikevaihtoakaan. Palvelujen päivän käyttökatkolle pystytäänkin laskemaan suoraan euromääräinen menetys.


Aiempaa infrastruktuuria päivitettiin jatkosopimuksen uusimisen yhteydessä. Suorituskykyä saatiin paljon aiempaa enemmän päivittämällä palvelimet uusiin, tuplaamalla niiden lukumäärä sekä lisäämällä järeämpää prosessoritehoa ja muistia. Lisäksi vikasietoisuutta parannettiin sijoittamalla osa resursseista toiseen konesaliin, jolloin mahdollisessa disaster recovery –tilanteessa palvelun uudelleenpystytys voidaan tehdä nopeasti, vaikka ensisijainen konesali olisi kokonaan pois käytöstä.


”Palvelumme toteutus edellyttää melko paljon muistia toimiakseen. Kävimme myös julkipilven tarjooman läpi. Tarvitsemamme suuri määrä muistia olisi ollut itseasiassa melko kallista julkipilven tarjoajilta. Tässä tapauksessa saimme hintaetua valitsemalla DataCenterin privaattipilveen rakennetun mallin. Muuten resursseja olisi toki saanut järkevään hintaan, mutta valmiiden ratkaisuiden ja etenkin konsultaation ostaminen ei julkipilvestä olisi ollut mahdollista. Pidämme itseämme softatalona ja haluamme mieluummin keskittyä ydinosaamiseemme, jolloin mielellämme hankimme tarvittavan infrastruktuurin palveluineen helposti yhdeltä toimittajalta”, kuvailee Lauri Lehtonen Procountorin taustatyötä ennen sopimuksen uudistamista.


Tutustu myös caseen videona: http://bit.ly/CaseProcountor

Referenssi Asiakkaille tarjottava käyttökriittinen pilvipalvelu rakennettiin privaattipilviympäristöön
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tietoturva
privaattipilvipalvelu yksityinen pilvipalvelu skaalautuvuus korkea käytettävyys Asiakastyytyväisyys
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja DataCenter Finland Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana