Asiakkaamme kertovat: case Lippupiste Oy

Tagit: Asiakaspalvelu, Markkinointi, Myynti, Pilvipalvelut / SaaS, Verkkokaupparatkaisut, Asiantuntijapalvelut, IT, Kauppa, Telekommunikaatio, Konsultointi, Ohjelmisto, chat, verkkokauppa, asiakaskokemus, Analytiikka

post_image

Lippupisteellä palvellaan verkkovierailijoita chatissa tulevaisuudessakin


Lippupiste Oy on Suomen suurin lippujen välitys yritys. Se on osa saksalaista CTS Eventim AG & Co. KGaA -pörssiyhtiötä, joka toimii Euroopan suurimpana lippuyhtiönä yhteensä 20 maassa. giosg LIVE Chat on ollut Lippupisteellä käytössä puolisen vuotta, ja sen käyttö on kasvussa.

Chatissa positiivista vuorovaikutusta

Lippupisteen Palvelujohtaja Pirjo Peltomäki ja Palveluasiantuntija Kati Immonen kertovat että kun chatin peruskäyttö on opittu ja siihen liittyvistä haasteista kuten resursoinnista on selvitty, on palvelun kehittäminen nyt ajankohtaista. Chatin käyttö aloitettiin reaktiivisena ja muutaman kuukauden käytön jälkeen on aika siirtyä proaktiivisempaan suuntaan.

Lippupisteellä koetaan että chat toimii hyvin. On huomattu että chatissa on runsaasti myönteistä vuorovaikutusta ja viestittely on enimmäkseen positiivista heti ensimmäisestä viestistä alkaen. Chat saakin palvelukanavana asiakkailta paljon kiitosta, ja Immonen ja Peltomäki kertovat että verrattuna puhelimeen ja sähköpostiin chatissa asiointi pysyy mukavan asiallisena.

Chatin käyttö kehittynyt sekä asiakkailla että asiakaspalvelijoilla

Myös verkkosivujen vierailijat ovat oppineet chatin käytön ja chatissa esitettyjen kysymysten kirjo on laajentunut. Asiakkaat arvostavat saamiansa nopeita vastauksia ja sitä, että chatissa saa apua aina kun sitä pyytää, ja vielä reaaliajassa. Chat koetaan myös mukavaksi viestintäkanavaksi, ja Lippupisteen teettämän kyselyn mukaan asiakkaat toivovatkin viestinnän olevan siellä rentoa.

Myös asiakaspalvelijoiden mielestä giosg:in käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja selkeä. Alussa resurssointi oli chatin käytön kannalta yksi suurimmista kysymysmerkeistä, mutta käytön myötä on oppittu ettei chat vaadikaan niin suuria henkilöresursseja kuin aluksi luultiin. Asiakaspalvelijat hoitavat muitakin työtehtäviä samalla kun he päivystävät chatissa, ja Lippupisteellä chattia hoitaa tällä hetkellä kerralla 1-3 henkilöä. Myös chatin palveluaikoja on ollut mahdollista pidentää kun käytössä oppittiin millä tavalla ja missä määrin chat työllistää.

Chatin käyttöä on Lippupisteellä tarkoitus tulevaisuudessa työstää ja kehittää vielä eteenpäin. Chat nähdäänkin nyt osana suurempaa kokonaisuutta, ja kun Lippupisteen brändiä kehitetään tullaan chat huomioimaan myös siinä.

Pinterest

Muita julkaisuja giosg.com Oy:lta