Asiakaskokemus – kuuluu kaikille, muttei kellekään

Tagit: Asiakaspalvelu, Markkinointi, Myynti, Big Data, Ohjelmistokehitys, IBM, Konsultointi, Valmisohjelmisto, asiakaskokemus, Analytiikka

post_image

Kuka teillä vastaa asiakaskokemuksesta, siis siitä ihan kokonaisvaltaisesta? Samasta, jonka asiakaskin saa tai siis joutuu kokemaan.

Myynti – eikun tavallaan tietysti markkinointi kun hinnoittelukin tulee sieltä. Meillä se on asiakaspalvelu. On tietysti tärkeää, että tehdään yhteistyötä, istutaan alas säännöllisesti – viikkopalavereita.

Entä jos asiakas odottaa tiskin takana vastausta tuotteen palautusoikeuteen epäselvässä tapauksessa? Mitä jos puhelinpalvelusta asiakas onkin ohjattu väärään paikkaan hoitamaan asiaansa? Kenellä on valta ja vastuu? Mitä voidaan päättää asiakaskohtaamisissa ja mitä tulee jutella viikkopalavereissa?

Asiakas ostaa yrityksen tarjoaman palvelun tai tuotteen. Ei häntä kiinnosta, mikä tehtävä suoritetaan missäkin organisaation osassa – tai kuka ei ole hoitanut leiviskäänsä.


Myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun pitäisi siis toimia saumattomasti yhteen niin digitaalisesti kuin kivijalassakin.

Lue koko kirjoitus AnalyticsUnplugged -sivustolta

Pinterest

Muita julkaisuja Analytics Unplugged:lta