Aron Soitin

Aron Soitin on jo vuodesta 1953 toiminut kotimainen musiikki-alan erikoisliike. Omistajanvaihdoksen myötä ilmettä haluttiin modernisoida, kuitenkin perinteitä kunnioittaen. Tähän uudistukseen oli myös helppo yhdistää verkkokaupan toteutus tukemaan yrityksen verkkoliiketoiminnan ja myyntikanavien kehitystä.


Verkkokaupan elementit on suunniteltu toimimaan erityisesti silmälläpitäen mobiililaitteita. Tästä esimerkkinä verkkokaupan tuotesliderit joita voi selata vaivattomasti vain sivulle pyyhkäisemällä. Huomattavaa on mobiilikäytön helppouden lisäksi, että responsiivinen ulkoasu skaalautuu myös ylöspäin leveille näytöille. 

Myöskään konversio-optimointia ei ole unohdettu vaan parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi Aron Soitin valitsi henkilökohtaisia tuotesuosituksia tarjoavan noston verkkokauppaansa.

Soitinkaupan kirjasinmaailma koostuu selkeästi kahdesta eri fontista: ensimmäisenä selkeä ja luettava, sekä printtiin että web-käyttöön suunniteltu Open Sans ja toisena ilmeikkäämpi Advent Pro. Aikaisemmin esitellyssä mainosbannereiden kuvakonseptissa, pakkaa on sekoitettu vielä kahdella eri kirjasintyypillä. Näissä mainoskuvissa erityisesti kirjasimet ja niiden yhdistely luovat haluttua vintage-henkeä.

Muodoiltaan logoja on kahdenlaisia - toinen kehyksellä ja toinen ilman. Lisäksi positiivi-logoja on kahden värisiä, harmaa ja burgundi, ja kolmantena negatiivi valkoinen. Kehys vie ajatukset toivotusti soitinmerkkien ja -kylttien (patch) maailmaan, kun taas logo ilman kehystä on monikäyttöisempi. Logon suoja-alue, joka on visualisoitu viereisessä kuvassa, on tärkeä osa logon suunnittelua. Se rauhoittaa logon ympäristön ja antaa sille tarvittavan tilan esiintyäkseen edukseen.

Soitinkauppa Aron Soitin toivoi graafiselta ilmeeltään vintage-henkeä ja harmaan värin sisällyttämistä väripalettiin. Inspiraatiota lähdettiin hakemaan vintage-värikartoista, vintage-henkisistä fonteista ja perinteikkäistä soitinmerkeistä.

Valitut päävärit harmaa ja valkoinen saivat tuekseen kolme tehosteväriä: turkoosin, burgundin ja puna-oranssin. Erityisesti verkkokaupassa suurta roolia näyttelee bannereita varten suunniteltu kuva-konsepti, jossa soitinten kuvat, brändin värit ja vintage-fontit yhdistyvät tunnelmaa luovaksi, mutta samalla informatiiviseksi kokonaisuudeksi.

Yritys tarvitsi luonnollisesti myös printattua materiaalia viestintään, joihin lukeutuivat käyntikortit, lomakepohjat ja fyysisessä liiketilassa käytetyt hintalaput. Näissä materiaaleissa luotettiin selkeyteen ja harmaa-valkoiseen värimaailmaan. Logo ja typografia välittävät hienosti yrityksen henkeä.

Suosittelija:

Kristian Porthan

Referenssi Aron Soitin
Tilaaja: Aron Soitin
Ajankohta:2014 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Henri Halmelahti
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Google
Open source
Linux
Viestintä
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu
Ohjelmistokehitys
Webkehitys
Graafinen suunnittelu
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Verkkokaupparatkaisut
Laadunvarmistus
Maksaminen
Konsultointi
Koulutus
Asiantuntijapalvelut
Kauppa
Wordpress magento verkkokauppa
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja Lamia:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana