Arena Interactive kolminkertaisti verkkoliidinsä chatin avulla

Tilaaja: Arena Interactive Oy

Tagit: Asiakaspalvelu, Myynti, Viestintä, Ketterät menetelmät, Laadunvarmistus, Pilvipalvelut / SaaS, Webkehitys, Google, Asiantuntijapalvelut, Media, Telekommunikaatio, Konsultointi, Vuokratyövoima, chat, chat-palvelu, ulkoistettu asiakaspalvelu, ulkoistettu chat, chat-myynti

post_image

Arena Interactive kolminkertaisti verkkoliidinsä chatin avulla!

Kylmä lomake on kylmä lomake, eikä sellaisenaan kovin tehokas. Sen tiesi myös Arena Interactiven myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Aki Hankaniemi törmätessään Finnchatin chat-palveluun. Arena Interactive otti Finnchatin palvelun käyttöönsä tammikuussa 2014. Ensin yritys tarjosi chattia sivuillaan neljän kuukauden ajan ja sitten jätti sen hetkeksi pois. Lopputulos: chatin kautta liidejä tuli kolme kertaa enemmän kuin ilman sitä. ”Sen jälkeen uskalsimme investoida. Chat maksaa itsensä hyvin takaisin. Meidän kokoisella liiketoiminnalla yksi chatin kautta tuleva kauppa kuukaudessa kattaa kustannukset”, Hankaniemi sanoo.

Arena Interactivelle chatin tarkoitus on ennen kaikkea parantaa myyntiä verkossa. ”On erittäin tärkeää, että saamme verkkosivuiltamme kiinni liidejä, joita sinne on ohjattu Google-markkinoinnilla. Nyt olemme saaneet asiakaskontaktien määrän maksimoitua.”

Arena Interactive tarjoaa asiakkailleen mobiiliviestinnän palveluita, jotka tehostavat yritysten myyntiä, markkinointia, asiakaspalvelua ja viestintää. Asiakkaat siis useimmiten tietävät jo valmiiksi, mitä ovat etsimässä Arena Interactiven sivuilta. Mutta koska B2B-kaupassakin myynti on enenevissä määrin siirtynyt verkkoon, ei enää riitä, että sama tarjouspyyntölomake homehtuu sivuilla iät ja ajat. Asiakkaita on pystyttävä palvelemaan paremmin. ”Kylmän lomakkeen täyttäminen koetaan turhauttavaksi. Kun tietoa etsii verkosta, chat on normaalia matalampi kynnys saada asiakaskontakti kiinni. Sitä kautta saadaan yhteystiedot helposti lisättyä myyntiputkeen”, Hankaniemi kertoo.

Hankaniemi kiittelee erityisesti chat-palvelun käyttöönoton nopeutta ja helppoutta. Arena Interactiven ja Finnchatin yhteinen alkupalaveri kesti pari–kolme tuntia. Sen perusteella Finnchat koulutti chat-asiakaspalvelijansa vastaamaan Arena Interactiven liiketoimintaan ja tuotteisiin liittyviin kysymyksiin sekä generoimaan hyvät liidit eteenpäin. Myös teknisesti chatin käyttöönottaminen oli nopeaa ja yksinkertaista. ”Finnchat sai nopeasti kiinni meidän asiastamme. Ja kun liidejä on tullut, niin voi sanoa, että keskustelu on pääsääntöisesti ollut tosi hyvää. Sellaista kuin yhdessä sovittiin.”

Chatin pyörittäminen ei vie Arena Interactiven omalta henkilöstöltä käytännössä lainkaan aikaa, koska Finnchat huolehtii kaikista chatin henkilöstöresursseihin liittyvistä asioista. ”Liidit tippuvat minulle, minä käsittelen ne ja jaan myyjille. Se ei oikeastaan vaadi mitään muuta”, Hankaniemi kuvailee.

Joskus chat-asiakaspalvelijalta saattaa tulla Hankaniemelle liidi, joka ei ole sovitun mukainen. Silloin siitä ei tarvitse myöskään maksaa. Hankaniemen mukaan yhteydenpito ja chat-palvelun kehittäminen yhdessä Finnchatin kanssa toimii hyvin. ”Finnchatin hinnoittelu on ylläpito ja liidi -pohjainen. Silloin maksamme vain oikeasti hyvistä ja relevanteista liideistä.”

Kaiken lisäksi myös Arena Interactiven asiakkaat ovat panneet chatin merkille ja antaneet siitä positiivista palautetta. Se on tärkeää digimaailmassa toimivalle yritykselle. ”Chat on kuin meidän kivijalkaliikkeen tiski tai neuvontapiste. Sinne asiakas voi heittää, että tarvitsee tietoa jostakin asiasta, voisiko joku soittaa hänelle. On positiivista, että meillä on nopea kanava, johon voi laittaa viestiä”, Hankaniemi kehuu. ”Jotkut asiakkaat ovat kysyneet, että mistä tuollaisen palvelun saa, mekin haluamme ostaa.”Aki Hankaniemi
Myynti- ja markkinointijohtaja
Arena Interactive

Pinterest

Muita julkaisuja Finnchat Oy:lta