Anonyymin asiakastiedon keräysjärjestelmä

Yhteys alkoi ohjaamokordinaattorin ottaessa yhteyttä Koodersiin. Pyydettiin taulukkolaskentapohjaa kävijöiden perustietojen keräämiseen. Tarvetta taulukolle oli taltioida tieto ja antaa tarvittaessa raportteja ulos tietyillä suotimilla. Samaa taulukkoa olisi käyttänyt kaikki hankkeen työntekijät.

Määrittelyvaiheessa kävi selväksi, että taulukkolaskentaohjelma joutuisi kovaan rääkkiin suurten tietomäärien kanssa graafeja luodessa ja tietoa käsitellessä. Tiedosto pitäisi saada vaivattomasti siirrettyä organisaation sisällä eri koneille ja tiedot pitäisi olla mahdollista keskittää yhteen tietopankkiin.

Taulukkolaskentatiedosto alkoi tuntua käyttötarkoitukseen nähden kankealta vaihtoehdolta joten esitettiin vastaehdotus tekemään samaa tehtävää: Rakennetaan selainpohjainen järjestelmä.

Ohjelmistokehitystä päästiin tekemään alku kesästä 2016. Uuden rajauksen merkeissä lähdettiin liikkeelle perusteista: Miten järjestelmää haluttaisiin käyttää? Päällimmäisenä toiveena pidettiin yksinkertaisuutta: ei mitään ylimääräisiä toiminnallisuuksia tai häkkyröitä vaan yksi lomake jolla tiedot lisätään. Tietoja haluttiin sitten tarkastella sekä numeropohjaisesti että graafisesti ja näitä koontinäkymiä piti olla mahdollista suodattaa.

Järjestelmästä rakennettiin ensin hyvin rajattu prototyyppi jolla kartoitettiin että suunta olisi alusta asti toivottu ja lopullista käyttötarvetta palveleva.

Kun suunta oli todettu oikeaksi alkoi kesälomakausi ja valtaosa toimijoista siirtyi kesälomalle. Koodersilla projektia rakennettiin kesän ajan keskusteltujen toiveiden mukaisesti. Kun alettiin palailla lomilta, saatiin ohjelmisto suoraan testikäyttöön. Sovellusta testattiin kuukauden ajan ja tänä aikana kerättiin loppukäyttäjien palautetta järjestelmästä.

Testikäyttökauden jälkeen muokattiin viimeisetkin halutut muutokset järjestelmään ja sovellus saatiin käyttöön täydellä höyryllä!

Suosittelija:

Hilkka Mäkinen

Referenssi Anonyymin asiakastiedon keräysjärjestelmä
Tilaaja: Joensuun kaupungin Nuorison palvelukeskus, Ohjaamo
Ajankohta:2016
Toimittajan yhteyshenkilö:
Miikka Kostian, 0451777090, miikka@kooders.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakkuudenhallinta CRM
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tietohallinto
Viestintä
Analytiikka
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Julkaisujärjestelmä CMS
Open source
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Julkishallinto
Konsultointi
Toteutustyö
Anonyymi statistiikka
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Kooders:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana
Logistiikan ja varastoinnin trendit 2018: toimitusnopeus, IoT ja varaston automaatio