Ammattimainen laadunvarmistus - sijoitus tulevaisuuteen

post_image

A-Katsastus haki kumppania uuden katsastusjärjestelmän laadunvarmistukseen. Testausasiantuntijaksi valittiin HiQ Finland, joka vastasi järjestelmän testauksen johtamisesta ja toimitti A-Katsastukselle tarvittavat työkalut sekä niitä tukevat toimintamallit.

Tarve: Ammattimainen ote laadunvarmistukseen
A-Katsastus avasi ensimmäisen Ruotsin toimipisteensä heinäkuussa 2010. Ensimmäistä kertaa yritys vei kohdemarkkinalle koko uuden katsastusjärjestelmän sekä koko tietohallinnon palvelut Suomesta. Uusi järjestelmä otetaan myöhemmin käyttöön myös muilla markkinoilla. Järjestelmän kriittisyyden vuoksi A-Katsastus halusi ulkopuolisen kumppanin kantamaan kokonaisvastuun testauksen johtamisesta.

”Aikaisemmin käytössä olleen oman testauksen sijasta halusimme ammattimaisen otteen laadunvarmistukseen”, kertoo projektipäällikkö Kari Kallio A-Katsastuksesta. ”Yhteistyökumppanimme tunsi entuudestaan HiQ:n toimintamallit. Vahvan ja luotettavan suosituksen vakuuttamina lähdimme rakentamaan yhteistyötä HiQ:n kanssa varsin nopealla aikataululla.”

Ratkaisu: Testauksen johtaminen kokonaisuutena
A-Katsastuksen ja HiQ:n yhteistyö käynnistyi maaliskuussa 2010. HiQ toimitti A-Katsastukselle avoimeen lähdekoodiin perustuvat testaustyökalut, niitä tukevat prosessit ja testauspäällikön palvelut. Testauspäällikön vastuualueeseen kuuluivat testauksen strateginen suunnittelu, johtaminen, koulutus sekä yhteydenpito muihin toimittajiin ja viranomaistahoihin.

”Kohdemarkkinan viranomaisten valmiustila ja kehitystyössä ilmenevät haasteet yllättivät meidät. Aikataulupaineista ja epävarmuustekijöistä huolimatta HiQ:n testauspäällikkö hahmotti kuvan tavoitetilasta ja pystyi koordinoimaan testausyhteistyötä projektin muiden osapuolten kanssa”, Kallio jatkaa. Järjestelmä saatiin käyttöönottoon sovitussa aikataulussa.

Hyödyt: Resursseja ja osaamista omaan organisaatioon

Yhteistyö HiQ:n kanssa toi A-Katsastuksen projektiorganisaatioon sekä resursseja että osaamista. ”Käytännön työkalujen ja metodien ohella saimme testaustyöhön aivan uudenlaisen toimintafilosofian. Testauksen käytännön organisointi voitiin antaa HiQ:n testipäällikön vastuulle, mikä vapautti omia resurssejamme ja toi ammattimaisella tavalla suunnitellun laadunvarmistuksen käyttöömme”, Kallio kertoo. ”Projektin edetessä opimme, että järjestelmäkehityksen laadun varmistaminen on siihen erikoistuneen asiantuntijan työtä. Näin toteutetun testauksen avulla säästetään vaivaa ja kustannuksia järjestelmän käyttöönottovaiheessa”, Kallio painottaa.

HiQ:n kontaktihenkilöiden toimintaa Kallio kuvaa ammattimaiseksi ja vaivattomaksi. ”Testauspäällikkö osoitti työssään sellaista asiakaspalvelun kokonaisymmärrystä, johon ei usein törmää. Testauksen substanssiosaamisen ohella hän hallitsi myös projektin ison kuvan sekä ymmärsi asiakkaan erityistarpeet”, hän selventää.

Jatkossa Kallio näkee yhteistyömahdollisuuksia sekä laadunvarmistuksen että testauskoulutuksen puolella. ”HiQ on meille hyvä, luotettava ja ammattitaitoinen yhteistyökumppani, jonka puoleen voimme kääntyä, kun projektin koko tai kriittisyys edellyttävät ammattilaisen panosta”, Kallio summaa.

A-Katsastus -konserni on yksi Euroopan johtavista ajoneuvojen katsastus-, kuntotarkastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoavista toimijoista. Palveluvalikoima kattaa myös kuljettajantutkintopalvelut, ajoneuvojen testaustoiminnan sekä autoalan laatupalvelut. Konsernilla on 2100 työntekijää ja 270 katsastusasemaa kahdeksassa maassa. Suomen lisäksi toimintaa on Belgiassa, Tanskassa, Puolassa, Latviassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Virossa.

Referenssi Ammattimainen laadunvarmistus - sijoitus tulevaisuuteen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakkuudenhallinta CRM
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP
Laadunvarmistus
Asiantuntijapalvelut
Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Open source
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja HiQ Finland Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi