Agronomiliitto

post_image

Agronomiliitto on palvelu- ja etujärjestö, jonka jäsenistö koostuu korkeakoulutetuista maatalous- ja elintarvikealan ammattilaisista. Liitolla on 6000 jäsentä, joista 66 % on työikäisiä, 17 % on opiskelijoita ja 17 % senioreja. Jäsenistöön kuuluu myös yrittäjiä. Agronomiliitto on Akavan jäsenjärjestö.

”Liitto on perustettu vuonna 1897. Juuret ovat syvällä, mutta haluamme olla mukana tässä päivässä, tarjoamassa nykyaikaisia palveluja,” kertoo liiton viestintäpäällikkö Maija Soljanlahti. Jäsenten edun tavoittelu on keskiössä Agronomiliitossa. Liitto pyrkii muun muassa edesauttamaan työn tarjoajien ja hakijoiden kohtaamista. Työnhakusivusto onkin yksi liiton suosituimpia palveluja, joten oli tärkeää saada siitä toimiva kokonaisuus.

Agronomiliiton verkkosivustouudistus lähti liikkeelle visuaalisesta uudistuksesta Neodesignin kanssa. Tässä yhteydessä huomattiin, että sivusto onkin ”melko järeä”, jolloin mukaan otettiin myös tekninen toteuttaja. Aiempi toimittaja ei enää tukenut verkkosivuston alustaa eikä siihen tullut päivityksiä, joten Agronomiliittto tilasi verkkosivut Avoinelta, joka oli ennestään tuttu jäsenrekisterin toimittajana. Agronomiliitto tuli Avoinen jäsenrekisteriasiakkaaksi vuonna 2009. Soljanlahden mielestä oli hyvä, että toimijat, mainostoimisto ja tekninen toteuttaja pystyttiin yhdistämään sulavasti.

Verkkosivustoa alettiin suunnitella keväällä 2012. Soljanlahden mukaan tavoitteena oli tuoda sivusto tälle vuosikymmenelle. Uudistuksessa asetettiin palvelut etusijalle ja tutkittiin, miksi ihmiset oikeastaan tulevat sivustolle. ”Emme halunneet piilottaa asioita jäsenkirjautumisen taakse vaan tuoda mahdollisimman paljon tietoa avoimesti jäsenten saataville. Jäsenosio säilytettiin, koska sieltä jäsenet saavat erityispalvelua jäsenmaksuaan vastaan,” kertoo Soljanlahti.

Uudistus toteutettiin nopeasti. Oli itsestäänselvyys, että sivuista tehdään responsiiviset. Responsiivisuus tarkoittaa, että sivusto mukautuu käytettävän päätelaitteen mukaan. Erilaisia päätelaitteita ovat esimerkiksi mobiililaitteet, kuten älypuhelimet ja tabletit. Soljanlahden mukaan verkkosivustouudistuksen tavoitteet saavutettiin ja liiton verkkopalvelut ovat nyt nykyaikaiset. Kompromisseja ei jouduttu tekemään. Agronomiliitto suunnitteli sivuston rakenteen itse, mutta konsultointia ja vinkkejä tuli Avoinen projektipäällikkö Marko Valolta sekä tuotantopäällikkö Antti Peisalta. Sivusto julkaistiin ystävänpäivänä 2013. Samalla uudistettiin myös lehden ilme.

”Aikataulut pitivät, sillä emme tehneet niistä epärealistisia. Tuntui, että Antilta löytyi aina ratkaisu ja ehdotus. Sitä arvostimme kovasti. Ei asiakkaan pidä itse keksiä, että mitä mahdollisuuksia on. Omat ideat altistettiin tarkoituksella, jotta saataisiin kommentteja. Toivottiin, että soppaa keitetään yhdessä. Tuntui, että ProcessWire-julkaisujärjestelmällä asiat olivat mahdollisia tehdä”, kertoo Soljanlahti projektin kulusta. Agronomiliiton jäsenistö on pitänyt sivuista, varsinkin niiden uudesta ilmeestä. Myös kävijämäärä ovat nousseet noin sadalla kävijällä päivittäin, mikä tosin voi osittain johtua myös epävarmasta taloustilanteesta.

Sivusto on ennen kaikkea liiton tarjoama jäsenpalvelu. Se on suunnattu jäsenistölle, sidosryhmille ja yhteistyökumppanille sekä potentiaalisille jäsenille. Lisäksi omat osiot löytyvät mm. opiskelijoille. Työn vaihto, irtisanominen ja työttömäksi jääminen ovat yleensä ne hetket, milloin liittoa eniten tarvitaan. Myös jäsenetujen pitää löytyä sivuilta helposti. ”Agronomiliiton tavoitteena on, että ala menestyy Suomessa ja muuallakin. Sivusto on auki aina, vaikka toimisto ei olisikaan. Se on myös paikkakunnasta riippumaton, sillä Agronomiliitolla on jäseniä ympäri maailman,” kiteyttää Soljanlahti.


Referenssi Agronomiliitto
Tilaaja: Agronomiliitto
Ajankohta:2013
Toimittajan yhteyshenkilö:
Maija Soljanlahti
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Markkinointi
Viestintä
Graafinen suunnittelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Sisällönhallinta
Webkehitys
Järjestöt ja yhdistykset
Valmisohjelmisto
Julkaisujärjestelmä CMS
Verkkosivut
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Avoine Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa