Abloy - Kohti parempaa jäljitettävyyttä

Tilaaja: Abloy Oy

Ajankohta: 2014

Tagit: Logistiikka, Supply chain management SCM, Toiminnanohjaus ERP, Tuotanto, Ketterät menetelmät, Mobiilikehitys, Ohjelmistokehitys, Tietoliikennepalvelut, Asiantuntijapalvelut, IT, Valmistava teollisuus, Laitteet, Valmisohjelmisto, Toteutustyö, RFID

post_image


Epävarmuus lähetysten seurannassa sai väistyä, kun rullakot päätettiin laittaa ruotuun. Yhteistyössä Finn-ID:n kanssa tehdyn ratkaisun avaimeksi muodostui RFID, jonka mutkattomuutta kävimme ihastelemassa Abloy Oy:n Joensuun tehtaalla.

Useat kymmenet rullakot ovat syöneet sisuksiinsa lukitustuotteita, ovensulkimia, rakennusheloja ja oviautomatiikkaa. Ne ovat matkalla asiakkaille - pääsääntöisesti teollisuuden ja toimitilarakentamisen tarpeisiin. Rullakoita liikkuu päivässä seitsemänkymmenen ja jopa sadan kahdenkymmenen kappaleen välillä. – Yksittäiset tuotteet on keräilty tehtaalla häkkeihin ja lavoille. Siitä ne lastataan edelleen autoon ja siirretään kuljetuspalveluyrityksen terminaaliin, Abloy Oy:n logistiikan kehittämispäällikkö Kimmo Kuusela kertoo.

– Tässä projektissa lähdimme tavoittelemaan parempaa jäljitettävyyttä sekä mahdollisimman pitkälle vietyä automatisointia. Aiemmassa systeemissä ongelmana oli seurannan puutteellisuus ja se aiheutti usein epäselvyyksiä lähetysten kuljetuksissa. Tällä oli tietysti olennaista merkitystä jakelun täsmällisyyden kannalta. On tärkeää tietää, ovatko tuotteet toimitettu ajoissa terminaaliin, jotta ne ehtivät varmasti seuraavan aamun asiakaskuljetukseen, hän jatkaa.

Aika pian ilmeni, että optimaalisin ratkaisu löytyy RFID-teknologiasta. – Tuotteita lähtee päivässä niin paljon, että jos jokaisen lukisi yksittäin, veisi se aivan liikaa aikaa. Meidän tapauksessamme RFID-teknologiaan pohjautuva ratkaisu on osoittautunut todella hyväksi, Kuusela toteaa.

Rullakoiden ja lavojen liikkeitä seurataan RFID-porttien avulla. Toinen porteista sijaitsee Abloylla ja toinen kuljetusyrityksen terminaalissa. – Rullakot ja lavat viedään porttien läpi, jolloin lukijat rekisteröivät automaattisesti tunnisteet ja lähettävät tiedot lähetyksistä reaaliaikaisesti taustajärjestelmään, Finn-ID:n RFID-ratkaisujen myynnistä vastaava Jari Knuutila tiivistää.

– Kuljetusvälineisiin kiinnitetyt tunnisteet luetaan lähtiessä Abloylla ja vastaavasti niiden saapuessa terminaalin. Nyt tiedämme varmuudella, milloin tuotteet ovat lähteneet ja saapuneet määränpäähänsä terminaaliin, Kuusela kertoo tyytyväisenä.

”Kaikin puolin mutkaton ja varma juttu” - Mitä jäi käteen?

+ Virheiden minimointi lähetyksissä
+ Automaattinen lukutapahtuma
+ ”Säästetään” jopa 300 luentaa päivässä
+ Inhimilliset virheet poistuneet
+ Nykyaikaisen teknologian hyödyntäminen varastonhallinnassa

Toteutuksen avaimet >>>
Käytetty ohjelmisto: RFID-ohjelmisto
Lisäksi: RFID-testaus ja pilotointi / Rajapinta toiminnanohjausjärjestelmään / SOTI-etähallinta ja ylläpito / Asiakkaan ERP: Microsoft Dynamics AX
Käytössä oleva laitteisto: RFID-lukijat ja tunnisteet / Honeywell 6500 -käsipäätteet / Honeywell 1400 -käsilukijat

Kuva Abloy Oy

Pinterest

Muita julkaisuja Finn-ID Oy :lta