3 tärkeintä syytä aloittaa sosiaalinen myynti vuonna 2016

Tagit: Myynti, Markkinointi, asiakaskokemus, Asiakaskokemuksen johtaminen, Sosiaalinen myynti

post_image

Vierailijablogissa kirjoittana Sani Leino, joka on teknologiayhtiö ThingLinkin Euroopan myyntijohtaja, myyntikouluttaja ja sosiaalisen myynnin sanansaattaja.

Menestynyt myynti on aina perustunut sosiaalisuuteen ja onnistuneeseen vuorovaikutukseen. Verkon tuomien mahdollisuuksien myötä asiakkaat ovat siirtyneet yhä itsenäisempään tiedonhakuun, ja myyntiorganisaatioita osallistetaan aiempaa vähemmän varsinkin ostoprosessin alkuvaiheessa. Monet myyntiorganisaatiot ovatkin heränneet miettimään, mikä neuvoksi, kun kaupat karkaavat käsistä ja prospektit painavat punaista.

Luonnollinen kehityssuunta on muokata myynnin toimintamalleja siten, että myyntiorganisaation toimenpiteet tukevat asiakkaan ostoprosessia, ei toisinpäin. Tämän lisäksi edelleenkin toimiva sosiaalinen vuorovaikutus tulisi viedä vahvemmin verkkoon, missä yhä useampi asiakas viettää aikaansa vaihtoehtoja vertaillen. Vaikuttaminen verkossa ja verkostoissa on tärkeää ja tehokasta etenkin silloin, kun asiakas vielä tarkentaa tarpeitaan ja etsii potentiaalisia tarjoajaehdokkaita.

Tästä syystä päätin listata kolme huomionarvoista syytä, miksi vuorovaikutus kannattaa siirtää vahvasti myös verkkoon ja laittaa viimeistään nyt sosiaalinen myynti ensi vuoden agendalle myynnin toimenpiteitä ja panostuksia suunniteltaessa. 

Lue täältä koko blogi >>


Pinterest

Muita julkaisuja Questback Oy:lta