Ite wikin perusprofiili muuttuu maksulliseksi vuoden 2024 tammikuusta alkaen alustan rahoituspohjan laajentamiseksi. Ite wikin ilmaiskäyttö on kuitenkin edelleen mahdollista.

Mitä perusprofiiliin siirtyminen merkitsee?

  • Perusprofiilin hinta on 220 euroa vuodessa.

    Perusprofiili sisältää:
  • Samat sisällöt kuin Ite wikin ilmaiskäyttö aiemminkin (perustiedot, osaamisalueiden painottuminen, yksi tarjonta, referenssit, asiakaskokemukset, bloggaukset)
  • Profiilin linkkien säilymisen do-follow muodossa, eli ne nostavat käyttäjäyritysten verkkosivujen sijoitusta Googlen hakutuloksissa.
  • Profiilisivulla näkyvien suositusten määrän nostamisen yhdestä neljään.
  • Trusted IT partner -sertifikaatin käytön (vaatii vähintään neljä julkista asiakassuositusta).

Kaikkien Ite wikiä ilmaiseksi käyttäneiden yritysten profiilit on asetettu perusprofiili -tilaan. Viestimme kaikille käyttäjäyrityksille muutoksesta, jolloin he pääsevät valitsemaan profiilitason, jolla jatkavat alustan käyttöä.  Vuosimaksuja aletaan laskuttaa vuoden 2024 tammikuusta alkaen.  

Yritysten, jotka jatkavat Ite wikin käyttöä perusprofiililla, ei siis tarvitse tehdä mitään.

Toivomme, että prusprofiilin käyttäjät hyödyntävät Ite wiki -profiiliinne osoittavaa ikonia / linkkiä verkkosivuillaan.

Toivomme myös, että kohtuulliseen käyttömaksuun suhtaudutaan positiivisesti ja että voimme ylläpitää palvelua jatkossa laajemman yhteisön voimin!

Alempana blogissa lisätietoa perusprofiilin hyödyistä. 

Ilmaisprofiili

Jos yrityksellänne ei ole mahdollisuutta tai halukkuutta maksaa perusprofiilista, voitte valita ilmaisprofiilin.

  • Ilmaisprofiilien kaikki Ite wikistä kotisivuillenne johtavat linkit muutetaan no-follow -muotoisiksi. 
  • Tämä tarkoittaa sitä, että Google ei huomioi paluulinkkejä tältä it-markkinan todennäköisesti arvokkaimmalta sivustolta kotisivuillenne, mikä vaikuttaa hakutulosnäkyvyyteenne Googlessa.
  • Jos valitsette ilmaisprofiilin, kirjautukaa profiilin perustietoihin joulukuun 2023 aikana, valitkaa profiilin tasoksi ilmaisprofiili ja tallentakaa. Näin laskutusta ei tapahdu ja linkit kotisivuillenne muutetaan no-follow -muotoon.

Ilmaisprofiilin käytön toiveena on Ite wiki -profiiliinne osoittavan ikonin / linkin pitäminen verkkosivuillanne. Jos ikoni tai linkki ei sovi sivuillenne, toiveesta voidaan joustaa, mutta toivomme, että hyödyntäisitte jompaa kumpaa sivuillanne. 

Ohessa video, joka näyttää, miten profiilityypin vaihtaminen perusprofiilista ilmaisprofiiliin onnistuu:

Lisätietoa uudistuksesta

Yllä esiteltiin uudistuksen faktat mahdollisimman tiiviissä muodossa. Avaan ohessa uudistuksen taustoja ja merkitystä muutamasta kulmasta.

Ite wikin kulurakennetta tasapäistetään

Yksinkertainen syy uudistukseen on se, että Ite wikin ylläpito ja pyörittäminen maksavat. Kustannukset ovat kuitenkin jakautuneet epätasaisesti käyttäjäyritysten kesken; premium-käyttäjät ovat kustantaneet alustan käytön kaikille yrityksille. Suurin osa käyttäjistä on hyödyntänyt alustaamme ilmaiseksi.

Samaan aikaan meidän täytyy tehdä jatkuvasti pienkehitystä alustalle, ylläpitää suuria käyttäjävolyymeja ja hoitaa työntekijöiden palkat.

Emme tee siis uudistusta dollarinkuvat silmissämme, vaan mahdollistaaksemme alustan ylläpidon, jatkokehityksen ja palvelutason.

Olemme suomalainen perheyritys, eli takanamme ei ole mitään suurempaa omistajaa, joka tähtäisi uudistuksella korkeisiin voittoihin.

Kun osa it-alan yrityksistä on kohdannut haasteita liiketoiminnassaan kuluvana vuotena ja pienentänyt markkinointikulujaan, totesimme, että tässä kohdassa Ite wikin tulorakennetta on tasattava koko yhteisön kesken.

Itse Ite wikin käyttö on jatkunut edelleen suurena ja digitalisaatiomarkkina tulee kasvamaan myös tulevaisuudessa. Me tulemme olemaan jatkossakin mukana tämän markkinan tehostamisessa ja laajenemisessa uusiin substansseihin, oli kyse sitten tekoälyn hyödyntämisestä, metaversumista tai data-actin vaatimusten täytöstä.

Tätä työtä teemme ennen kaikkea edistääksemme Suomen digitalisaatiota ja samalla it- ja ohjelmistoyritysten liiketoimintaa.

Mitä tulee linkkeihin ja hakukonenäkyvyyteen…

Mitä tulee linkkeihin käyttäjäyritysten verkkosivuille, avaan tässä pykälän tarkemmin Ite wikiin osoittavien linkkien rakennetta ja merkitystä ohjelmistoalan yritysten verkkosivujen orgaaniselle liikenteelle Googlesta. Perusprofiilit säilyttävät siis Ite wikistä verkkosivuilleen osoittavat linkkinsä do-follow -muodossa.

Miksi tämä on niin tärkeää it- ja ohjelmistoyritysten markkinoinnille?

Hakukonetyökalu AhRefsin mukaan Ite wikiin osoittaa tällä hetkellä yli 275.000 linkkiä, joista 99% on do-follow muotoisia. Linkkien määrääkin merkittävämpää on alustalle osoittavien linkkien auktoriteetti: se on sitä korkeampi, mitä relevanteimmista lähteistä verkkosivulle linkataan.

Ite wikiin linkittävät luotettuna verkkosivustona muun muassa Euroopan Unioni, Valtiovarainministeriö, lukuisat yliopistot, kuten Aalto Yliopisto ja Helsingin Yliopisto, valtava määrä suomalaisia medioita, opinnäytetöitä koostava Theseus, globaaleita medioita kuten Tech Crunch ja Wikipedia, pörssiyhtiöitä kuten Nordea ja niin edelleen ja niin edelleen. 

Ite wikiin linkittävät myös useat sadat ohjelmistoalan yritykset verkkosivuiltaan. 

Myös digitalisaatiokentän sidosryhmät, kuten Software Finland, Business Finland, Tivia ja muut alan sidosryhmät linkittävät verkkosivuiltaan Ite wikiin.

Linkkirakenteessa olennaista on sivujen auktoriteetin lisäksi toimiala, jonka verkkosivuilta linkit saapuvat. Näin ollen linkkirakenteemme on kaikista arvokkain juuri it- ja ohjelmistoalan yrityksille.

Tässä tullaan Ite wikin perusprofiilin (ja premium-profiilin) merkittävään etuun: koska perusprofiilin linkit ovat do-follow -muotoisia, ne auttavat  käyttäjäyrityksen omia verkkosivuja ja -sisältöjä nousemaan ylemmäs Googlen hakutuloksissa. 

Samalla Ite wiki -profiileissa julkaistuilla sisällöillä on mahdollista valloittaa korkeampia hakutulossijoituksia, kuin usein alemman auktoriteetin omaavilla yrityksen omilla kotisivuilla.  

Ite wikin mahdollistaa siis:

  • Omien verkkosivujen nostamisen ylemmäs Googlen hakutuloksissa (premium- ja perusprofiilit).
  • Ite wikissä julkaistujen sisältöjen löytymisen Googlen hakutuloksissa sellaisilta sijoituksilta, joihin omien verkkosivujen auktoriteetti ei riitä (kaikki profiilityypit). 

 

Linkkirakenteemme vahvistuu jatkuvasti ja uskaltaisin väittää, että se on jo tällä hetkellä koko Suomen it-markkinan vahvin.  

Perusprofiilin kattavuus – suositusten määrä nousee yhdestä neljään perusprofiileilla

Profiilissa oletuksena näkyvien suositusten määrä nostetaan yhdestä neljään perusprofiileilla. Ilmaiskäyttäjillä kohdassa näkyy yksi suositus ja linkki kaikki suositukset näyttävälle sivulle. 

Perusprofiili (ja premium-profiili) näyttää siis suositusten osalta kattavammalta ja luotettavammalta, kuin tyhjempi ilmaisprofiili.

Suositusten alla on linkki kaikki asiakassuositukset ja -kokemukset näyttävälle sivulle.

Trusted IT Partner -sertifikaatti 

Ite wikin premium- ja perusprofiilin haltijayritykset saavat käyttöönsä Trusted IT Partner -sertifikaatin

Sertifikaatin käyttö edellyttää vähintään neljää julkista asiakassuositusta Ite wikissä. 

Trusted IT partner -sertifikaatti viestii luotettavasta ja osaavasta it-kumppanista. Sertifikaattia voi hyödyntää yrityksen verkkosivuilla esimerkiksi footerissa ja muun viestinnän välineenä, kuten presentaatioiden ja tarjousten visualisointeina.

Sertifikaatti välittää sikäli aitoa luottamusta, että suositussivuja ja referenssejä luetaan jo valtavasti Ite wikistä osana hankintaprosesseja. It-yritysten kokemuksia -sivujen lukukerrat korreloivat suoraan sen kanssa, keneltä it-hankkeita tai softaa ollaan hankkimassa ja keihin toimijoihin luotetaan. 

Asiakassuosituksia luetaan varsinkin siinä vaiheessa, kun ostopäätöstä ollaan tekemässä, eli sertifikaatilla on jo julkaisuhetkellä aidosti merkitystä yritysten liiketoiminnalle.

Lisää tietoa sertifikaatista ja graafiset tiedostot löytyvät sertifikaatin lataussivulta

It-yritysten asiakassuosituksia luetaan jatkuvasti Ite wikistä hankintapäätöksiä tehtäessä. Referenssien lisäksi suosituksia luetaan asiakassuositukset ja -kokemukset koostavilta sivuilta. Kuvassa syksyn 2023 analytiikkaa joiltain kokemuksia-sivuilta.

 

Ja vielä loppuun muistutus käytännön asioista:

  • Jos valitsette ilmaisprofiilin, kirjautukaa profiilin perustietoihin joulukuun 2023 aikana, valitkaa profiilin tasoksi ilmaisprofiili ja tallentakaa.
  • Olemme yhteydessä kaikkiin käyttäjäyrityksiin, jolloin heillä on mahdollisuus ottaa kantaa profiilityyppiinsä.
  • Riippumatta valinnastanne, muistakaa päivittää referenssit, suositukset, sekä muut sisällöt mahdollisimman kattavasti Ite wiki -profiiliinne!

Kattava lista eri profiilitasojen toiminnoista, sekä premium-profiilin tilauslomake