Legomessut, eli viralliselta nimeltään Legorakennustapahtuma 2023, taisi yllättää suosiollaan tapahtuman järjestäjät itsensäkin. Messukeskuksessa järjestetty tapahtuma veti valtavan messuhallin niin täyteen, että lauantaina yhden aikoihin lipunmyynti jouduttiin sulkemaan, sillä enempää ihmisiä ei voitu ottaa sisälle.

Tapahtuman suosioon vaikutti varmasti Legomasters-ohjelman valtava suosio, joka on tehnyt myös aikuisten legoharrastamista näkyväksi. Legojen rakentaminen ei ole enää kenenkään mielestä noloa!

Yksi tapa kuvata legotapahtuman  yleisömäärää on se, että kuulutusten perusteella tapahtumassa meni keskimäärin yksi lapsi hukkaan joka viidestoista minuutti.

Legotapahtuma veti messuhallin äärimmilleen. Sunnuntaina sisään pääsee enää ennakkoon ostetuilla lipuilla.

 

Tapahtuman järjesti legokauppa Piipoo. Piipoo joutuikin sunnuntaina ilmoittamaan, että odotettua suuremman kävijämäärän vuoksi tapahtuma on loppuunmyyty ja ettei sunnuntaina paikan päällä myydä enää pääsylippuja.

Yhteisöllistä rakentamista ja kerrankin riittävästi legopalikoita

Legorakennustapahtuman konseptissa legoharrastajat saivat tarjota omia luomuksiaan näytille messualueelle. Sillä, olivatko rakennelmat itse kehitettyjä vai ohjeista toteutettuja, ei ollut väliä.

Lisäksi alueelta löytyi legorakennusalueita, joilla pienet ja suuret innovaattorit pääsivät toteuttamaan visioitaan paikanpäällä sadoillatuhansilla, ellei miljoonilla legopalikoilla. Kerrankin materiaalista ei ollut pulaa ja ainakin omaa lastani oli lähes mahdoton saada lähtemään yhtään minnekään rakentamisen parista.

Tapahtumassa oli myös yhteisrakennushankkeita, joissa legoharrastajat pääsivät yhteisöllisesti toteuttamaan esimerkiksi valtavia punaisia torneja.

Legorakennustapahtumassa pääsi harrastamaan myös yhteisöllistä rakentamista.

 

Legomasters-fanit pääsivät myös näkemään sankareitaan, Legomasters-kilpailijoita, oikeassa elämässä.

Legomasters Villen, 42, kodissa on 2,8 miljoonaa Lego-palikkaa. Ville on kertonut, että hänen vaimollaan on onneksi riittänyt ymmärrystä harrastukselle. Ville osallistui Legorakennustapahtumaan lauantaina messukeskuksessa.

Esittelyssä Suomen hienoimmat legot

Legonesittelypöytiä oli Legorakennustapahtumassa niin valtavasti, että paikalta löytyi varmasti Suomen tämän hetken hienoimmat legorakennelmat. Kuvakooste hienoimmista legoista löytyy ohesta.

Täytyy todeta, että väkeä oli tapahtumassa niin paljon, että osalle pöydistä oli vaikea päästä ja osan pöydistä missasin kokonaan. Legoja ihastelevat ihmismassat asettivat myös ison haasteen valokuvaukselle.

Oheinen kooste hienoimmista legoista ei olekaan tyhjentävä, mutta suuren määrän hienoimpia legorakennelmia messuilta se sisältää.

Enjoy!