Ite wiki esittelee artikkelisarjassa it-alan osaajia, eli tekijöitä yritysbrändien takana. 

Tällä kertaa haastattelimme Juuso Koivula-Miinaa, joka toimii sote-hankkeissa vanhempana projektipäällikkönä it-asiantuntijoiden välittämiseen erikoistuneessa Notkia-IT:ssä. 

Kerro lyhyesti itsestäsi sote-alan it-projektipäällikkönä 

Projekti- ja hankepäällikkönä vahvuuteni on kokonaisuuksien hallinta ja asioiden liiketoiminnallisen merkityksen ymmärtäminen. Koulutukseltani olen tuotantotalouden DI. 

Olen keskittynyt vaativien erikoissairaanhoidon projektien ja hankkeiden johtamiseen. Aikaisemmin olen toiminut projekti-, palvelu- ja tuotepäällikkönä, sekä tiiminvetäjänä. 

Juuso Koivula-Miina Post-it-lappujen kimpussa.

 

Työelämässä minua motivoi se, että asiat etenevät jatkuvasti ja pidän myös siitä, että työpöydälläni olevat asiat vaihtuvat riittävän nopeaan tahtiin. Työssäni olen hyvin ratkaisukeskeinen ja ongelmatilanteissa pyrin kääntämään fokuksen siihen, miten kustakin tilanteesta päästään mahdollisimman jouhevasti eteenpäin ja kokonaisuudelle aiheutuvat haitat saadaan minimoitua.

Mitä kiinnostuksen kohteita vapaa-aikasi sisältää?

Harrastuksenani ovat metsätyöt, metsästys, kalastus ja luonnossa liikkuminen. Metsätöistä moottori- ja raivaussahan kanssa saa hyvää vastapainoa toimistotyölle niin fyysisesti kuin henkisestikin!

Minkälaiset tehtävät ja projektit kiinnostavat sinua erityisesti?

It-projekteissa minua kiinnostavat erityisesti laajat muutoshankkeet, joissa kehitetään jotain uutta digitaalista ratkaisua. Kiinnostukseni on erityisesti sote-sektorin ratkaisuissa, joilla voidaan parantaa ja tehostaa potilaan hoitoa, ja helpottaa sote-henkilöstön arkea ja työtä. 

Projektinhallinta kiinnostaa muun muassa siksi, että siinä minulla on laajat vapaudet ohjata projektia kohti tavoiteltua lopputulosta parhaaksi katsomallani tavalla.

Miten päädyit Notkia-IT:hen? 

Päädyin Notkialle, kun huomasin yrityksen hakevan LinkedInissä tekijää mielenkiintoiseen hankkeeseen. Olin hetkeä aikaisemmin saanut valmiiksi ison toimitusprojektin, jossa Notkian toimitusjohtaja Tiina Rättö oli tilaajan projektipäällikkönä ja yhteistyömme oli sujunut hyvin. Laitoin sitten hänelle viestiä, että en ole vaihtamassa töitä, mutta voitaisiinko vaihtaa muutama sana tuosta teidän avoimesta paikasta. Tuosta keskustelusta pyörät lähtivät pyörimään ja palasten loksahdellessa kohdalleen päädyin sitten Notkialle ja kyseiseen hankkeeseen – ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Juuso Koivula-Miina kollegoineen arvostaa Notkia-IT:n luottamuksellista ilmapiiriä. Kuvassa keskellä it-asiantuntija Petri Kauppi ja projektipäällikkö Tero Tamminen.

 

Minkälainen yrityskulttuuri ja arvot teillä on Notkia-IT:llä? 

Notkia-IT on matalahierarkinen ja työntekijöihinsä aidosti luottava yritys, jossa kannustetaan töiden ja muun elämän tasapainon löytämiseeseen. Arvostan tätä todella paljon, sillä riittää, että teen työni hyvin – minun ei tarvitse lisäksi tehdä isoa kasaa sisäistä raportointia tai muutakaan ”turhaa hallintotyötä”. 

”Riittää, että teen työni hyvin”

Käytännön esimerkkinä vapaudesta ja luottamuksesta nostan esiin sen, että jokainen saa olla juuri niin paljon etä- ja toimistotöissä kuin haluaa – ketään ei pakoteta kumpaakaan.

Itselleni on tärkeää kyetä yhteensovittamaan työarki, vauva-arki ja omat harrastukset. Se onnistuu yllättävän hyvin, kun suunnittelee asiat huolella ennakkoon ja tekee myös työkalenteriin tarvittavat varaukset henkilökohtaisille menoille.

Minkälaisia tavoitteita sinulla on tulevaisuudessa? 

Tulevaisuudessa haluaisin johtaa yhä haastavampia projekteja sote-sektorilla. Jossain työurani vaiheessa olisi mielenkiintoista myös vastata jonkin organisaation tietystä funktiosta tai liiketoiminnasta.

Terveiset lukijoille? 

Soten digitalisaation parissa riittää töitä tulevillekin vuosille ja hyvistä tekijöistä on pulaa – kannattaa kurkata Notkian (ja muidenkin alan organisaatioiden) vapaat työpaikat ja hakea mukaan! 

 

Notkia-IT:n verkkosivut

Notkia-IT:n Ite wiki-profiili