Elon Muskin Twitter on käynyt läpi lukuisia uudistuksia maailman rikkaimman miehen omistajakaudella.

Viimeisimpänä, ja ainakin brändin kannalta merkittävimpänä uudistuksena Twitter muuttui X:säksi. Samalla positiivisen pirteä sininen lintu vaihtui uhkaavan mustaan X:ään.

Twitterin tunnettu sininen lintu vaihtui X:ään Elon Muskin tuoreimmassa tempauksessa.

 

Markkinoinnin kulmasta vaihdos vaikuttaa omaan jalkaan ampumiselta. ”Twiittaaminen” on sementoitunut puhekieleemme yhtä vankasti kuin ”googlaaminen”, mikä lienee jokaisen alustabrändin unelmapositio. Mutta mitä ihmiset nyt lähettelevät, äxiäkö?

Paradoksaalisesti Twitterin suurimpia haasteita on äärimielipiteiden jyrääminen ja se, että kärkästä kieltä käyttävät käyttäjät karkottavat rauhallisempaan arguentointiin kykenevät toisille alustoille.

Sikäli twiittien vaihtuminen ”äksyilyyn” on osuvaa. Musta X sopii agressiiviselle sometrollaukselle kuin nyrkki silmään. Mutta haluavatko yritysbrändit liittää itsensä X:ään? Loppujen lopuksi X elää mainostajien rahoista.

Entä Muskin ilmoitus pyrkiä laajentamaan Twitter laajasti erilaisia palveluja, kuten maksupalveluja, tarjoavaksi alustaksi? Tavoite kuulostaa erittäin haastavalta huomioiden Twitterin – korjaan X:än – keräämän jatkuvan negatiivisen julkisuuden, irtisanomisaallot ja tempoilevan kehityksen.

Uskoisitko sinä pankkiasiasi Elon Muskin haltuun?

Ikoninen logo vaihtoon

Entä Twitterin logo, joka on integroitunut verkkosivuilla markkinoiduista ikoneista aina uutistoimittajien nimigrafiikoiden oheen.

Logon vaihtaminen X:ään omilla verkkosivuilla tuntuisi ikäänkuin muskimaisen maailman tukemiselta. Huomaan, että sisältäni kumpuaa halu vastustaa tätä muutosta. Sitäpaitsi Muskin Twitterin käännökset ovat niin äkkinäisiä, että moni taitaa odottaa rauhassa, oliko kyseessä taas uusi Muskin trollaus.

Aiemmin hän vaihtoi väliaikaisesti Twitterin logon meemi-dogeen.

Twitter vaihtoi aikaisemmin logonsa väliaikaisesti Doge-meemiksi.

 

Oma arvioni Twitterin brändiuudistuksesta on seuraava: ei jatkoon.

”Oma arvioni Twitterin brändiuudistuksesta on seuraava: ei jatkoon”

Samaan päätyi Ylen iloisuudestaan tunnettu meteorologi Anniina Valtonen. ”Twitter ei ole enää entisensä, enkä kaipaa elämääni negatiivisuutta. Tämä ilouutinen on viimeinen twiittini”, hän twiittaa raskausuutisensa yhteydessä.

Vaikka Valtonen luopui Twitterin käytöstä, hän jatkaa edelleen kuulumistensa jakamista Instagramissa.

Elon Musk puolestaan haastoi Instagramin hallinnoiman Metan toimitusjohtajan ja omistajan Mark Zuckerbergin tappeluun.